Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Опит за летене по Великден

Е-мейл Печат ПДФ

Опит за летене по ВеликденВ тези дни на смирение и размисъл за жертвата на Спасителя, на поредните ми човешки грехове и гафове, на опитите за покаяние и за измолване на прошка, на опитите ми за благодарност към природата, на опитите ми да задуша болящия песимизъм и да отхвърля мислите за „няма” и „не става”, правя моите непрекъснати опити за летене.

Страстната седмица няма да остане незасегната от най-долните човешки страсти. Медиите сипят новини за грозни, низки страсти – излъгани, убити, изнасилени. По-безобидните, може би и по-маловажните са, че трапезата за празника ще ни струва еди колко си лева най-малко. Една голяма част от българите сигурно ще похарчат тези еди колко си лева за поне три празника най-малко. Други няма как да ги похарчат, защото няма откъде да ги вземат. Опитите да игнорирам тези новини едва ли са успешни. Опитвам да потисна собствения си необходим за нормален човешки живот материализъм и да мобилизирам духа си.

Опит за летене по Великден

Събирам си мислите, подреждам надеждите, не забравям и вярата, защото без тях няма как да полетя. Опитвам да се организирам, да планирам, но се улавям, че за някои неща план няма. Няма план за неумението ми да направя така, че хем да живея правилно, хем да не съм на дъното. Няма план за това как да празнувам, когато не ми е празнично, защото няма как да се откъсна от реалността. Няма план за това как да дам кураж и да обгрижа най-близките, най-скъпите си хора, когато аз самата се нуждая от същото. Остават опитите за летене, дори без крила.

Пренареждам мислите си час по час и правя непрекъснати опити да се изтласкам от дъното, смирено да погледна на живота си и да полетя на крилете на духа си. Да помечтая за времето, когато ще мога да избирам на кой концерт или филм ще отида, а не дали да отида. Да помечтая за времето, когато ще вляза в магазина за играчки и ще купя играчката, която детето ми наистина иска, а не „нещо подобно” заради цената. Да помечтая за времето, когато срещите ми с приятели ще са повече споделяне на успехи и пълноценно изживяно време, а не размяна на съвети за оцеляване. Да помечтая за времето, когато ще правя нещата с цел и ентусиазъм, а не по инерция, защото за някои неща друг начин на този етап няма.

Опит за летене по Великден

Смирено и с вяра целувам детски очи и ръце и се надявам да успея да предам любов към живота и собствените ми опити за летене, защото това ще е най-доброто наследство, което мога да дам.

За fortisimo.eu – Нели Русева (снимки: garga-blog.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Опит за летене по Великден

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414