Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Телевизията губи популярност

Е-мейл Печат ПДФ

Телевизията губи популярност в САЩАгенцията за статистически анализи, която следи и телевизионната аудитория в САЩ Nielsen обяви, че отчита спад в интереса към телевизията. Подобна тенденция се забелязва за първи път от 20 години насам.

В момента 98.9% от американците имат телевизионен приемник в домовете си (115.9 млн. броя), а тенденцията показва, че през следващата година цифрата ще падне с над 2 пункта (до към 114.7 млн.).

Анализаторите отчитат две основни причини за появата на този феномен. Първата е финансова и се дължи на последиците от икономическата криза. Все повече хора остават без приемници, тъй като не могат да отделят средства за закупуване на апаратура, която работи с налаганата цифрова телевизия.

Телевизията губи популярност в САЩ

Втората причина е чисто технологична. Все повече интернет оператори предлагат услуги за гледане на он-лайн телевизия, а основните ТВ канали имат безплатни излъчвания в мрежата. Това прави наличието на телевизионен приемник излишно за няколко социални групи – квартиранти, студенти, ученици и други.

От Nielsen отбелязват още една интересна тенденция. Расте процентът от хора, които използват телевизора си единствено за видеоигри и гледане на филми (на дискове или чрез платени стрийминг портали).

Категорично може да се обобщи, че класическата телевизия е достигнала пика в своята популярност (не само в Америка) и оттук насетне ще бележи спадове в интереса – докато не се интегрира напълно в глобалната мрежа.

fortisimo.eu, снимки knowmoremedia.com

 

1 коментара

 1. Тя популярност може да губи, но цените за реклама са несъизмерими с тези на интернет рекламата, която печели все повече популярност, но по цени на рекламата е далеееч назат от останалите медии. Малко парадоксално звучи но защо е така ??

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Телевизията губи популярност

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414