Фортисимо



Сбогом на Батето!

Е-мейл Печат ПДФ

Сбогом на Батето!Жълтата преса от тази седмица достойно изпраща Иван Славков – Батето. Бившият директор на Българската национална телевизия, председател на Българския олимпийски комитет и президент на Българския футболен съюз може да се разглежда и като вдъхновител на жълтия печат.

Все пак първи Славков имаше самочувствието и непукизма да вкара в публичното говорене неприлични сравнения и откровени квалификации, прекрачващи в зоната на личното.

Затова не е чудно, че „Галерия” избира да пусне част от думите на Батето преди неговата смърт. „Кеворкян е мухоморка, Кулезич си закръгля устата” е заглавието на вестника, цитиращ последните думи на Славков пред Иво Димитров на 6 февруари. В това интервю леко умореният Иван Славков коментира с тъга поведението на Кеворкян и Кулезич от ново време, отричайки че това са журналисти утвърдили се под неговото ръководство. „Ей, момче, крепи ме това, че в най-мръсните моменти до мен са били приятелите ми от спорта и журналистиката. Христо Цачев, Петко Димитров, Сашо Бешков и Янчо Таков не ги давам за един милион Кеворкяновци”, изповядва още Батето.

Сбогом на Батето!

Уикенд” също твърди, че разполага с последната изповед на Иван Славков. Под заглавие „Бях обществен враг №3” вестникът публикува твърде обширно автобиографично интервю като подчертава, че то е записвано в сладкарницата на хотел „България” в продължение на 5 часа, а през това време Славков не е употребил нито капка алкохол. В тази обширна изповед в неподражаемия си стил Батето всъщност прави един жълт преглед на историята на България в края на ХХ век и годините на прехода. „Още през 70-те тъст ми искаше да се оттегли от държавната власт” и „без БКП няма ред и дисциплина в обществото”, са част от тезите на Славков. След 10 ноември „Живков беше обществен враг №1, Милко Балев № 2, а аз № 3”, коментира Батето.

Сбогом на Батето!

Война за 5 милиона щатски долара наследство от Батето”, крещи от първата си страница вестник „ШОУ”. Разработката е простряна на цели пет страници. Цитирана е последната му съпруга Валя, която твърди, че приживе децата Жени и Тодор са му носели само ядове. Специално място е отредено на отношението на Батето към жените под заглавие: „40 дами са правили аборт от плейбоя”. Според последни данни на вестника Иван Славков е притежавал ценни колекции на стойност 5 милиона щатски долара, а сестра му д-р Генка Славкова била обидена, че не й е оставил нищо.

Сбогом на Батето!

Не цирозата го вкара в гроба, а белодробна емболия” е едно от заглавията на „ШОУ”, което може да се възприеме като обобщение на повечето публични коментари около смъртта на един от най-одумваните хора в България.

През тази седмица една част от обществото казваше на кратко следното за бохема: „Умееше да подбира питиетата!”. Друга част от обществото пък добавяше: „Който умее да подбира питиетата, често не си подбира думите!”.

Сбогом на батето!

Fortisimo.eu – 09-15.05.2011 г. (снимка sbj-bg.eu)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Глухарче

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Глухарче

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Глухарче Глухарче Сбогом на Батето!

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414