Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Теория на конспирацията: Гостът от бъдещето на Чарли Чаплин

Е-мейл Печат ПДФ

Теория на конспирацията: Гостът от бъдещето на Чарли ЧаплинПътуването във времето е обсебвало човешкото въображение стотици години. Истории за гости от бъдещето могат да бъдат открити както в поредицата „Терминатор”, така и в редица конспиративни теории.

В центъра на един такъв спор попада и лентата на Чарли ЧаплинЦирк”. В документални кадри от 1928 г., включени в последното DVD издание на филма, за няколко секунди пред камерата преминава дама, която сякаш говори по мобилен телефон. Сцената е заснета по време на премиерата на лентата пред знаменития китайски Театър Ман в Холивуд.

Конспираторите са сигурни, че това е гост от бъдещето, който се появява във филма, за да покаже, че пътуването във времето е възможно. Нали си личи, че жената говори с някого, а до нея няма никой?

Проблемът е, че първите устройства „Уоки Токи” на Motorola се появяват през 1940 г., а първите мобилни телефони през 80-те години на миналия век.

Теория на конспирацията: Гостът от бъдещето на Чарли Чаплин

Откривателят на странните кадри е режисьорът-документалист Джордж Кларк. Той споделя, че е изучавал записа в продължение на година. Кларк показал откритието си на стотици свои познати, но никой от тях не могъл да даде логично обяснение. Някои предположили, че жената слуша портативно радио, но обяснението на това, че говори ги затруднило.

„Моята теория е проста. Това е пътешественица във времето, която разговаря по мобилния си телефон. Ако вие имате друга версия – можете да я споделите с мен”, коментира Кларк пред The Daily Mail.

По-логичният въпрос обаче е как един мобилен телефон може да бъде използван в миналото, без да са налични антени, предаващи сигнала на GSM мрежата? Та нали те ще бъдат построени след повече от 60 години?

Донякъде странната сцена може да бъде обяснена с възможността жената да придържа към ухото си слухов апарат от съответната година, който прилича на фуния.

Теория на конспирацията: Гостът от бъдещето на Чарли Чаплин

Остава обаче отворен въпросът защо дамата си говори сама. И все пак всяко конвенционално обяснение, като например: жената да е луда, да говори по инерция на изоставащ приятел или да си тананика песен е по-вероятно отколкото да е гост от бъдещето.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Теория на конспирацията: Гостът от бъдещето на Чарли Чаплин

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414