Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Държава на проститутките

Е-мейл Печат ПДФ

Държава на проституткитеБългария. 2011 година. Някъде около 12 на обяд. Леко притихналото градче изведнъж се оглася от неистови викове. Ясно различавам гласовете на абитуриентите.

Почти бях забравила тази еуфория. Млади хора, нямащи търпение да скъсат оковите и да сграбчат живота си в ръце.

Нищо лошо ще си кажете. Дори ще им се радвате. Не и ако бяхте свидетели на картинката, която видях днес. Реших да се обърна в посока на виковете на превъзбудените абитуриенти. И  какво да видят очите ми. Цял клас (с извинение към техните родители и всички с чувствителни уши и очи) проститутки. Не ме е срам да го изрека.

Такава асоциация си направих виждайки момиче по сутиен, друго само по жартиери, трето дори без бельо. Да, имаше и такива. Без бельо. А баловете още не са дошли. Какво ли да очакваме в самите празнични вечери? Как тези млади хора са излезли от домовете си и кому е нужна тази простащина? Какво искат да ни покажат?

Едва на 30 съм, но тези сцени ми идват леко в повече. За моя изненада имаше и съвсем нормални дечица, семпло облечени и непретенциозни и все пак красиви. Но защо стояха така свито сякаш са направили престъпление на фона на разголените си съученички?

Докато хранех дъщеричката си вчера на една от пейките по централната алея на града, станах неволен свидетел на разговор между две абитуриентки. За моя изненада темите бяха чисто момичешки. Ясно прочетох детската наивност и доброта в очите им.

Значи все още някъде има лека надежда, че не всичко е изгубено. Но какво остава за онези, които вече са поели по пътя на фолк певиците?

Какво ще стане, мили момичета, когато в един момент се изчерпате и вече няма накъде да се надскочите? Ами вие родители, защо влагате толкова средства за силикони и изкуствени мигли на децата си, вместо да похарчите тези пари за някоя семейна екскурзия например? Толкова ли е важно кой модел на iPhone има детето ви или е от значение какъв човек е и как ще се впише в обществото?

Слушайки се имам чувството, че съм преждевременно остаряла. Но влизайки снощи във Facebook установих, че не само мен ме вълнува днешната мода. Стените на приятелите ми преливаха от възмущения по адрес на абитуриентите. Какво ли ги интересува пък тези млади хора нашето мнение?

Та, нали светът е техен, бъдещето принадлежи на тях.

Остава ми да се надявам, че някой ден простащината, която ни залива отвсякъде, ще бъде отмита като прашна улица от пролетен дъжд. Иначе бъдещето на България ще е бъдеще като държава на проститутките

За fortisimo.eu – Силвия Терзиева (снимка razkritia.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Държава на проститутките

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414