Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Успех?

Е-мейл Печат ПДФ

Успех?Как си представяте успеха? Какъв е образът на успелия човек във вашите очи? Вероятно изглежда добре облечен, с пари, с хубава кола, с хубава къща, може би известен... Познах ли?

Това ли е целта на всеки от нас – много пари, с които да се приближим до представата за лукс?

В последно време ме мъчи въпросът, какво е да си успял в България и какъв е образът на един такъв човек.

Всъщност аз мисля, че посоката, в която гледаме е малко изместена от тази, която трябва да е всъщност. Какво имам предвид? Това, което ние разбираме под успял човек, въобще не е правилно. Да, това да имаш добра финансова стабилност и да си популярен в кръга хора, с които работиш, е част от това да си успял, но не е основата на успеха. Може би вперили поглед във върха (където са съсредоточени материалните блага) сме забравили за пътя, който трябва да извървим дотам.

С други думи, ако вие сте един добър водопроводчик, който много добре си разбира от работата и продължавате да се интересувате и да учите всички нови методи за отпушване, смяна и ремонт на тръби, то тогава вие сте успял. Да, вие сте добър в това, което правите. Това неминуемо ще бъде забелязано от хората, с които работите, те ще ви препоръчат на приятелите си, защото ще знаят, че вие сте способен човек и ще им свършите добра работа. Това значи, че сте известен, нали? С повечето клиенти ще ви се вдигнат и доходите.

Ето как изглежда един успял водопроводчик в моите очи. Да, това звучи абсурдно "успял водопроводчик", но защо не? Ако един човек е честен, любознателен и работлив – няма начин да не успее… дори и в България.

Ако вие не гледате на себе си като на успял човек може да има 3 причини – или бъркате при основните качества „честност, любознателност и работливост” или сте по пътя към това да сте номер 1, а може би сте се спрели на едно място и гледате към върха, който сам няма да се приближи.

Чудите ли се защо няма вариант да сте стигнали върха? Ами много просто – хората сме устроени така, че никога да не се задоволяваме напълно с това, което имаме и винаги да гледаме към по-голямата цел.

Дори Бил Гейтс, който е стигнал върха в своята област, продължава да работи и да се развива. Така сме устроени ние хората и слава богу, защото иначе около нас щеше да е пълно с индивиди, изпълнили целите си, които се чудят сега, какво да правят с живота си. За това с малки крачки към голямата цел, а след това към още по-голямата цел.

За fortisimo.eu – Стоян Стойчев Вълчев (avantaj1.blogspot.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414