Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Еба си държавата…

Е-мейл Печат ПДФ

От доста време се чудя как човек да запази положителното мислене, че и положителното отношение към живота в нашата държава. Майка му стара! Не се извинявам за израза.От доста време се чудя как човек да запази положителното мислене, че и положителното отношение към живота в нашата държава. Майка му стара! Не се извинявам за израза.

Май няма смисъл да се извинявам за нищо, което пиша. Някои хора такива ги вършат и не се извиняват, а аз само пиша… Като започнем от политиците – нашите избраници, които уж трябва да ни служат, а те ни управляват като господари. И като стигнем до собственичката на някой си там магазин за парцалки, всички са много големи.

Преразказвам ситуация, защото дамата, за която се отнася, не може да го направи. Ако някой се познае да плюе един път зад лявото си рамо, че ако го срещне „майстора му” м….та му ще разкатае.

Приятелка на моя приятелка, по-млада от мен, аз над 40, тя доста под 30?!… отива на интервю по обява за работа. Извинете ме, че ще го кажа толкова просто, но обявата е за ПРОДАВАЧКА в смесен магазин.

Влиза, представя се, показва се. Тя е хубаво младо, усмихнато момиче, работливо и чаровно. Хваща окото. И на мъжете и на жените. Не е само това, тя е и умна. Ходила е и друг път на интервюта, знае как да се държи. Така де, обяснява тя къде и какво е работила. Колкото стаж има, все това е работила, по специалността – била е продавач-консултант… ;) Обяснява от кога, колко, как е работила, какво може… и стига до „имам две деца”… Две прекрасни момчета има на 4 и на 5 години…

О, писна ми от вас! Стига вече с тези майки, с тези деца!” казва мноооооооого умната и изключително гениална собственичка на смесения магазин за парцали и обувки, която или няма деца или вече е забравила какво значи да имаш малки деца. Смачква молбата на момичето с насъбран яд, хвърля я в коша и казва:

Стига вече, не искам ТАКИВА хора!” и сочи вратата без повече приказки.

Очите й светят и говорят: „Я, си гледай… върви на …, не ме занимавай с… А бе, стига вече от тези майки с деца бе, няма ли млади готини пички, с големи цици, с голи пъпове, с дълги руси залепени коси, с обърнати джуки, с гадни тъпи физиономии, без претенции и изобщо без глави и БЕЗ ДЕЦААААААААААААААААААААААААААА! Моля, без деца!”

Така де! Абе тези майки с деца много искат. Да се наместят някъде на работа, а после да вземат болнични, защото децата от предучилищната възраст много боледуват. Да отсъстват от работа в най-натовареното време, по празници, защото детските проблеми са непредвидими. Да са възпрепятствани да работят събота и неделя. Да им се обадят насред работния ден и да им кажат да си приберат детето от детската градина, което повръща или е вдигнало температура. Да се появят на работа и само след седмица пак да се разболяват малките дяволчета. Еее, ама къде го дават така. Ще работят ли или ще отсъстват?!

Всяка прилика с лица и ГОВЕДА е случайна! Моля, никой да не мучи!

Еба си държавата!

За fortisimo.eu – Нели Русева (снимка: monster.com)

 

2 коментара

 1. Ха май не се е променило много откакто аз търсех работа преди години. Бях на интервю за работа на която имаше 5 момичета - все неомъжени и млади. И аз бях млада но омъжена - и с едно дете! И като мина интервяюто не събраха всичките и ни казаха причините поради които не са ни взели. Причината да не вземат мен беше че имам ДЕТЕ ( а също и че мъжа ми работи и носи все пак пари в къщи, така че не съм без доходи)! А и че детето се разболява и аз ще отсъствам от работа. Колко позната картинка от "милата" родина
 2. Браво! Браво за куража да го напишете! Браво за това, че се осмелихте и да го разкажете! И аз съм минала по този път преди 15-16 години, май наистина нищо не се е променило. А сега.....сега съм на 38 г. с пораснало дете, но вече, мили хора, съм старичка да си търся работа, вече не съм на 20 и...години, а като бях пък - детето пречеше... то в тази държавица все нещо пречи! MADE IN BULGARIA!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Еба си държавата…

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414