Фортисимо

Глобалното село

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...

 

Пуснаха терариум за кактуси

Ще обърнем внимание на няколко ръчно изработени терариуми, в които обаче не се гл...


Wikileaks разкри самоличността на Батман

Е-мейл Печат ПДФ

Wikileaks разкри самоличността на БатманПресата по цял свят (от турския вестник „Хюриет” до американската печатна икона „Тайм”) години наред утвърждава героичния прякор на Бойко Борисов – „Батман”. Нашият министър-председател се ласкае от сравнението.

Та нали комиксовият герои е могъщ пазител на закона в един свят, залят от корупция и престъпност. Точно като България.

Когато през 2006 г. стартира проектът Wikileaks – в Интернет се появи карикатура, която показваше разобличения от сайта със секретна правителствена информация Батман.

Wikileaks разкри самоличността на Батман

Тогава си мислих, че ще е доста забавно ако изтрия името на Брус Уейн и поставя това на Бойко Борисов. Не ми остана време да реализирам шегата, но ето че сега ми се отвори втора възможност. В Wikileaks изтече нов документ, касаещ точно личността на премиера. В грамата на бившия американски посланик в България Джон Байърли, озаглавен „Най-популярният политик в България: големи надежди, сенчести връзки”, се говори точно за героичния прякор на Бойко:

„Борисов безсрамно си правеше реклама като главен секретар, умело комбинирайки влиятелни контакти със собствениците на медии и по холивудски перфектните си медийни инстинкти, за да осигури благоприятно отразяване, върху което се базира имиджът му. Наричан „Батман" заради вездесъщото му присъствие, заради склонността му да носи изискани черни дрехи и заради внезапното му появяване на местопрестъплението, Борисов изгради PR машина, която му спечели подкрепа във всички възрастови и социални групи. Журналистите споделят в частни разговори, че Борисов плаща в брой за позитивно отразяване и заплашва тези, които пишат негативни репортажи. Неговото поведение го превърна в „националния шериф", въпреки 123-те показни убийства и липсата на арести на главните лидери на организираната престъпност. За негова чест, Борисов постигна нови нива в сътрудничеството с американските правоохранителни и разузнавателни служби и организира множество арести на наркотрафиканти, фалшификатори и трафиканти на хора. Той прави опити да използва тези свои връзки в своя полза, като често се хвали с близките си връзки със службите за сигурност на Запад, включително и тези в САЩ. Редовните му срещи с представители на руското посолство получават по-малко публичност.”

Wikileaks разкри самоличността на Батман

Пълният текст на грамата може да прочетете тук.

След всички секретни доклади за България, които изтекоха в Wikileaks, трябва да отбележа, че Американското разузнаване работи доста добре на родна почва. Текстовете звучат като реалистични пътеписи на приключенци, попаднали в една сюрреалистична джунгла. В тази връзка съм изненадан, че Байърли е пропуснал да завърши грамата с популярния виц: „Някой хора носят пижами със Супермен. А Супермен носи пижама с Бойко Борисов!

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимка: hellofucker.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Wikileaks разкри самоличността на Батман

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414