ФортисимоБлондинките изчезват

Е-мейл Печат ПДФ

Блондинките изчезват

Световният ден на блондинката е днес. Празникът е със сравнително малки традиции. Отбелязва се едва от пет години, а поводът за въвеждането му е протест, че светлокосите момичета имат незаслужено очернено име по цялото земно кълбо.

Пословичната им глуповатост се разнася от хиляди вицове и истории. Макар да е спорно дали блондинката е глупава, то е сигурно, че е изчезващ вид.

Учените отбелязват, че русата коса става все по-рядко явление. Според най-апокалиптичните проучвания само след 11 години естествените блондинки могат да спрат да се раждат повече. За последния век броят на светлите хора е намалял с около 50%. Сега едва 14% от хората влизат в графата блондини. За да се появи русо дете, обикновено трябва и двамата родители да са със светли коси. За оцеляването на блондинките не помага и увеличаването на населението в Китай, Индия и Бразилия, където доминираща е черната коса. В Европа и Северна Америка, където най-често се срещат русите бебета, населението се ограничава с по едно или две деца.

Учените са на мнение, че русият цвят се е появил преди 11 хил. години в Северна Европа като еволюционно решение за образуването на витамин D в по-слабо осветените райони. Светлата коса и пигментация позволява пропускането на повече слънчеви лъчи, които синтезират витамина.

Ако теорията за изчезващата блондинка е вярна, последният човек със светла коса ще се роди във Финландия, където живее най-голям процент светлокоси хора.

fortisimo.eu, снимка zenofmen.com

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Глобалното село

  Популярно от Глобалното село

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още от Глобалното село

  Щрак

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Още от Това е лично

  You are here: Home Глобалното село Глобалното село Блондинките изчезват

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414