ФортисимоВаса вече не е с нас!

Е-мейл Печат ПДФ

Васа вече не е с нас!След скритата камера с известната телевизионна критичка Васа Ганчева, разкриваща задкулисието на нейните похвали и критики в публичното пространство на България, с бърза сила протича операция по разграничаване.

„Васа вече не е с нас”!

Този категоричен лайтмотив премина през СЕМ, журналистическата гилдия, редакцията на „Уикенд” и плъзна по телевизионните студия и вестникарските страници. Тъжно е, уважаеми читателю, да гледаме рухването на авторитети у нас. Тъжно е и че това е някак нормално за нашето общество. Тъжно е, че и авторитетите у нас обичат повече себе си отколкото отговорността пред публиката и с опитите си да замажат скандала правят публичността още по-мръсна.

Васа вече не е с нас!

6 години затвор грозят Васа Ганчева”, пише през седмицата „ШОУ”. Вестникът отделя на темата две страници, в които анализира случая, предоставя място за мнение на известни журналисти и дори препечатва част от мненията на публиката, изразени в интернет. „Макар да не е държавен служител, телевизионната критичка Васа Ганчева е подсъдима по Наказателния кодекс и я заплашват до 6 години затвор и глоба до 5 хиляди лева”, твърди журналистът Иван Бакалов. Според него и юристи случаят е типичен за хипотезата „търговия с влияние”.

Уикенд”, който веднага освободи Ганчева от рубриката й, оставя коментара на „Случая „Васа” на Кеворк Кеворкян. Кеворкян реди мисли за липсващите правила на играта и достига до тъжна констатация. „Преведено към нашия случай, това означава, че не можеш да пишеш за хлебарки, ако хапваш от паричките им. Журналистическото съсловие е опорочено окончателно… И все пак внимавайте с хлебарките”, заключава Кеворкян.

Васа вече не е с нас!

Уикенд”, струва ни се, все пак действа честно като предоставя място и за отвореното писмо на Васа Ганчева с гръмкото заглавие: „Поръчково убийство на свободното слово”. В него Ганчева подчертава, че най-оскърбителното за нея е „опитът да ме линчуват и да ме изпратят пред трибунал шепа от най-корумпираните в журналистическата гилдия – Блъсков, Михнева, Табакова, Бакалов, Чолаков. Най-комичното пък бе поведението на превърналия се отдавна в шут Георги Лозанов, който чрез моя „случай” генерализира и обяви журналистическата гилдия за корумпирана поне в 50% от нейните изяви”, пише още Ганчева.

Така „Васа вече не е с нас!”

За  fortisimo.eu – 30.05-05.06.2011 г. (снимка: "Станция Нова")

 

1 коментара

 1. Нищо ново под слънцето, просто видяхме как стават нещата :)

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Глухарче

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Глухарче

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Глухарче Глухарче Васа вече не е с нас!

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414