Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Ограничиха френските медии да говорят за Facebook и Twitter

Е-мейл Печат ПДФ

Ограничиха френските медии да говорят за Facebook и TwitterВъв Франция журналистите вече няма да могат да назовават без новинарски повод имената на социалните мрежи Facebook и Twitter. Това нареди Надзорният съвет по електронни медии.

На водещите в телевизиите и радиостанциите им се забранява да призовават аудиторията си да посещават техните профили или страници в популярните сайтове. Не е позволено дори графичното изписване на уеб адресите на екрана. Според съвета, назоваването на социалните мрежи е вид скрита реклама на стока и услуга. Та нали Facebook и Twitter са търговски компании, печелещи от дейността си. А постоянното споменаване на техните имена е вид безплатна реклама. Налагането на Facebook и Twitter пък водела до ущърб на другите алтернативни мрежи или казано по друг начин – нелоялна конкуренция.

Всъщност забраната включва назоваването на всеки външен уеб сайт или електронна услуга, но на практика се получава така, че предимно двата основни играча се споменават в ефира.

Все пак на журналистите е позволено да говорят за Facebook и Twitter, стига да са използвали мрежите като източник на информация. Възможно е и споменаването на търговските марки в контекста на събития като представяне на фондовата борса или бизнес решения.

Въпреки че общуването на журналистите с аудиторията им през социалните мрежи се превърна в комуникационна даденост, медийната реакция към решението на Съвета не предизвика протести. Явно французите добре осъзнават, че споменаването на чуждите фирми е вид скрита реклама. Пък и едва ли ще спрат да използват Facebook и Twitter. Просто ще премълчават имената на мрежите в ефир. Те ще продължат да ги използват за реклама на предаванията си, поне докато от Facebook и Twitter не решат, че е време и те да дръпнат шалтера.

Екип на fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Ограничиха френските медии да говорят за Facebook и Twitter

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414