Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


3 000 българи ще посетят „Световния фестивал на културата”

Е-мейл Печат ПДФ

3 000 българи ще посетят „Световния фестивал на културата”На 2 и 3 юни Берлин ще стане домакин на „Световния фестивал на културата”, организиран от международната фондация „Изкуството да живееш”. Домакин на събитието ще бъде олимпийският стадион в града, построен от Хитлер. Сега съоръжението ще се използва като трибуна за пропагандиране на мира.

Във фестивала ще се включат над 3 000 българи. Повече за събитието, а и за фондацията като цяло, ще ни разкажат индийският инструктор Сунил Лалвани и българският му колега Петър Моллов.

Стоян Стоянов: Какво ще се случи на „Световния фестивал на културата”?

Сунил Лалвани: Очакваме на фестивала да дойдат хора от целия свят. Ще има представители от Австралия до САЩ. Със всички тях ще отпразнуваме красивото единство, което споделяме. Фондацията „Изкуството да живееш” обединява милиони хора по цялото земно кълбо – от най-бедните до най-богатите. Това е събитие за човечеството, което може да отпразнува прекрасния свят, в който живее. Поканени са всички, не само членовете на фондацията. На фестивала ще присъстват много политици, изпълнители, танцьори и спортисти. Но основната ни цел е да се съберем всички заедно. Смятаме да направим една обща медитация с основателя на „Изкуството да живееш” Шри Шри Рави Шанкар. Той ще води медитация за мир. По време на фестивала ще говорим за световните проблеми, ще дадем възможност на хората да споделят опита си. Каня желаещите българи да се включат в това събитие. Вратите са отворени за всички. Можете да дойдете и да станете свидетели на тази историческа среща (повече информация на адрес www.artofliving.bg).

Сунил Лалвани

Стоян Стоянов: Ще използвате ли фестивала като възможност за представяне на България?

Петър Моллов: Всяка страна ще бъде представена, всяка държава ще си има програма. С нас ще дойде Елица Тодорова, която участва и в Евровизия. Тя ще изпълни една народна песен и ще поведе хоро. Смятаме на тази платформа да съберем хиляда човека. Всеки от участниците ще бъде с тениска, на която ще бъде отпечатан нашият трикульор. Ще развеем българския флаг на тази сцена. С подобни изяви ще се представи всяка държава. Ще има ирландски рогове, танци на австралийските аборигени.

Стоян Стоянов: Как влязохте в фондацията „Изкуството да живееш”?

Сунил Лалвани: Занимавах се с текстилен бизнес, но един приятел ми каза за курсовете. Стана ми интересно и реших да се запиша. Така нещата се промениха за мен. Научих се как да бъда по-успешен, по-щастлив, по-здрав. Как да бъда по-добър човек. Придобих много позитивни качества от курса. Това ме вдъхнови и аз да стана учител, за да мога да споделям знанието със света. Когато притежаваш нещо красиво, на теб ти се иска да го покажеш и на другите. От 11 години се занимавам с преподаване и пътувам по света. Бил съм на много места в Европа и Азия.

Стоян Стоянов: Какви са впечатленията ви от България?

Сунил Лалвани: О, това е една много красива страна. Харесва ми културата и природата, а хората са много мили. Това е хубаво място, на което може да живееш.

Сунил Лалвани и Петър Моллов

Стоян Стоянов: А какъв е проблемът на българите?

Сунил Лалвани: Те трябва да се грижат повече за здравето си. Трябва да са по-спокойни, да не се ядосват толкова. Да не губят усмивката си. Навсякъде по света в днешно време хората си губят лесно усмивките. Но е важно да не го правят, защото животът е толкова красив. Ако си позитивен, ако имаш здраво тяло – ти ще постигнеш това, което искаш. Ще можеш да стигнеш и по-надалеч. Това е основната цел на „Изкуството да живееш” – да върне усмивките по лицата на хората. Можете ли да се усмихнете за минута? Как се чувствате? По-добре ли? Само за минутка и вече усещате как ви олеква. Има много хора в България, които са минали курса, трябва да питате тях за този ефект на програмата.

Стоян Стоянов: А защо много хора минават през курсовете по няколко пъти?

Сунил Лалвани: Когато се чувстваш много щастлив, искаш ли това щастие да продължи? Хората просто желаят да се насладят отново на това прекрасно знание, чрез което обогатяват своя живот. Ако нещо е добро за теб, защо да не го повториш? А курсът ти позволява да опознаеш себе си по-добре.

Стоян Стоянов: За 25-годишнината на фондацията бе отбелязан рекорд за най-многобройна медитация. За юбилея в Берлин подготвя ли се друго постижение?

Петър Моллов: Да, ще се съберат музиканти на 3 000 китари и 30 пиана. Това постижение трябва да бъде записано в книгата за рекорди „Гинес”.

Петър Моллов

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично 3 000 българи ще посетят „Световния фестивал на културата”

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414