Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Колко вода пиете на ден?

Е-мейл Печат ПДФ

Колко вода пиете на ден?Вече започваме да усещаме летните жеги, а най-ефективният вариант да се справим с тях си остава водата. Време е значително да увеличим количеството течности, които приемаме. Минимумът до октомври трябва да бъде 2 литра.

Спокойно, тази цифра се формира не само от течностите, които пием, а и от храната, която поглъщаме. Ако не сте жадни, то старайте се да хапвате повече плодове и зеленчуци. В тях водното съдържание може да бъде до 90%. Месото и рибата са също удачен вариант. В тях се съдържа до 70% вода (не става въпрос за тази, която инжектират в пилетата, за да тежат повече). Дори в маслото има до 30% вода. Яйцата също могат да ви „напоят”, макар че те съдържат много по-малко количество H2O – 14%.

Колко вода пиете на ден?През лятото алкохолните напитки са също вариант за охлаждане, като, разбира се, бирата води класацията с 92% от живителната течност. На второ място е виното с 88%, а в спиртните напитки количеството вода стига до 60%.

Колко вода пиете на ден?Избягвайте обаче водата от изворните чешми. Тя почти винаги е със завишени показатели за мътност или бактерии. Хората се редят на опашки, за да пълнят туби и не осъзнават, че така вредят на здравето си. Продължителната употреба на минерална вода също не е добър вариант. Хубаво е тя да се редува с изворна. По-удачно и по-евтино решение е използването на кана с филтър. Така по всяко време може да имате свежа, но пречистена вода.

Колко вода пиете на ден?Имайте едно на ум, че черният чай и кафето са диуретици. Така че след тях винаги трябва да се освежавате с чаша вода. Не залитайте към силно охладените течности. Вярно е, че ефектът от тях е по-явен в жегата, но температурният стрес не се отразява добре на органите. А и може посред лято да си докарате ангина. Противно на логиката топлият билков чай също бори усещането за жега.

fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Колко вода пиете на ден?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414