Фортисимо – това е лично!

Глобалното село

 

Празнуваме деня на целувката

Днес е Световният ден на целувката. И ако си мислите, че това е някаква модерна пр�...

 

Обувка като цвете от шипове

Холандската модна дизайнерка Ирис ван Херпен, известна със своя интердисциплина...

 

Сладоледът на Фейсбук

Хърватският дизайнер Томислав Звонарик има сериозна Фейсбук фиксация. Първо, съ�...


Колко вода пиете на ден?

Е-мейл Печат ПДФ

Колко вода пиете на ден?Вече започваме да усещаме летните жеги, а най-ефективният вариант да се справим с тях си остава водата. Време е значително да увеличим количеството течности, които приемаме. Минимумът до октомври трябва да бъде 2 литра.

Спокойно, тази цифра се формира не само от течностите, които пием, а и от храната, която поглъщаме. Ако не сте жадни, то старайте се да хапвате повече плодове и зеленчуци. В тях водното съдържание може да бъде до 90%. Месото и рибата са също удачен вариант. В тях се съдържа до 70% вода (не става въпрос за тази, която инжектират в пилетата, за да тежат повече). Дори в маслото има до 30% вода. Яйцата също могат да ви „напоят”, макар че те съдържат много по-малко количество H2O – 14%.

Колко вода пиете на ден?През лятото алкохолните напитки са също вариант за охлаждане, като, разбира се, бирата води класацията с 92% от живителната течност. На второ място е виното с 88%, а в спиртните напитки количеството вода стига до 60%.

Колко вода пиете на ден?Избягвайте обаче водата от изворните чешми. Тя почти винаги е със завишени показатели за мътност или бактерии. Хората се редят на опашки, за да пълнят туби и не осъзнават, че така вредят на здравето си. Продължителната употреба на минерална вода също не е добър вариант. Хубаво е тя да се редува с изворна. По-удачно и по-евтино решение е използването на кана с филтър. Така по всяко време може да имате свежа, но пречистена вода.

Колко вода пиете на ден?Имайте едно на ум, че черният чай и кафето са диуретици. Така че след тях винаги трябва да се освежавате с чаша вода. Не залитайте към силно охладените течности. Вярно е, че ефектът от тях е по-явен в жегата, но температурният стрес не се отразява добре на органите. А и може посред лято да си докарате ангина. Противно на логиката топлият билков чай също бори усещането за жега.

fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Racing Technology
  Фирма СПАДОС е основана в началото на 2010 г. в град Шумен от Пламен Христов Георгиев като управител и главен механик с дългогодишен опит в сферата на горската и градинска техника. В магазина на СПАДОС се предлагат продукти на фирмите HUSQVARNA, GARDENA, SAER и BRIGGS & STRATTON, успоредно с продуктите всеки клиент получава едно добро обслужване, точен отговор и оптимално решение, гаранционен сервиз и извънгаранционна поддръжка. За всеки закупен продукт от магазина ще намерите пълната гама от резервни части и консумативи.
  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Колко вода пиете на ден?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
  • Часовници – онлайн магазин

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414