Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Някой кара колело

Е-мейл Печат ПДФ

Накой кара колелоЗабелязвам, че вече няколко месеца от телевизионните канали постоянно ни заливат с разни репортажи, как било хубаво да караме колело. Било евтино, удобно, здравословно, бързо...

Аз като един заклет шофьор, който би слязъл от колата си само, за да се качи на друга, не мисля че колелото е решение на проблемите с трафика. Но все пак реших да пробвам какво е да си част от най-дразнещите участници в движението, които са по-досадни дори и от бавен интернет – велосипедистите.

За да стане човек велосипедист, първо трябва да си набави велосипед. Едно сносно колело днешно време струва от 150 до 200 лева. А това е половин средна работна заплата. Дори при тези безбожни цени на горивата, човек трудно би похарчил половин заплата за бензин. Да, скъпичко удоволствие е колелото, но все пак е удобно, особено ако случайно завали. Да не споменавам, че зимата и в най-горещото лято е неизползваемо, освен ако не искате да си докарате премръзване или слънчев удар.

Ако пренебрегнем тези дребни несгоди и приемем, че с колело ще стигнем по-бързо до работа, много съжалявам, но ще трябва да разбия и този мит. Защото в 99 процента от населените места в България няма изградени удобни велоалеи, по които да обиколим града и да стигнем до работното място. Това налага да се кара по разбитите тротоари, където освен, че може да отнесете някой пешеходец, ще останете без бъбреци от разместените плочки. По-смелите могат да се пробват да излязат на пътното платно, но не мисля че е много здравословно да се тътриш с колело между винаги забързаните таксита, от които в най-добрия случай ще отнесеш някой поздрав за майка си.

Така че изводът е прост. В карането на колело няма нищо лошо, само трябва да имате излишни пари, време и нерви. А ако нямате, следващият път спрете телевизора (като ви заговорят за превозното средство на две гуми) и си пуснете добре познатата песен дето „някой кара колело…”.

За fortisimo.eu – Десислав Малинов (avantaj1.blogspot.com, снимка velobg.org)

 

1 коментара

 1. facepalm

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Някой кара колело

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414