Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Не се подлъгвайте по промоциите

Е-мейл Печат ПДФ

Преди няколко месеца приятел си купи телевизор, просто защото бил намален с 300 лева. Не, че му бе необходим, но той не искаше да пропуска промоцията (правилният термин всъщност е акция, защото промоция означава представяне на нещо ново).Преди няколко месеца приятел си купи телевизор, просто защото бил намален с 300 лева. Не, че му бе необходим. Но той не искаше да пропуска промоцията (правилният термин всъщност е акция, защото промоция означава представяне на нещо ново).

Как ще изтърва такава цена?”, чудеше се аверът. Явно доста хора са мислили като него, защото в близките магазини на веригата уредът бе изчерпан. Успя да го открие на 90 км. разстояние. Още тогава му посочих в същия каталог, от който си избра техниката, друг по-висок клас телевизор с подобни параметри и цена. Само че второто изгодно предложение не стоеше на първа страница, а бе забутан по-долу в листите. Плюс това бе представен с малка снимка.

На този принцип стават твърде много покупки. Направете си експеримент. Отидете в голям магазин за техника и проверете дали няколко дни преди изтичането на актуалния им каталог можете да откриете стоките, обявени за ТОП оферти на челната страница. Не че в това има нещо лошо. Или всъщност има… Често идеята за удар ни кара да правим спонтанни покупки, от които всъщност нямаме нужда. Поне в момента. В повечето случаи тези покупки са вид компромис, тъй като техниката на „промоция” задължително е морално остаряла.

Промоциите са измислени точно заради това – да разчистват застоялата стока, защото на нейно място идва друга. И ако това е ОК за домакинските уреди, то при мултимедийната техника всяка екстра е от значение.

Факт е обаче, че изключително рядко се появяват оферти, които са наистина уникални. Ако често преглеждате брошури и каталози, знаете, че дори да изпуснете дадено ТОП предложение – съвсем скоро ще можете да го откриете (същото или подобно) в друга акция.

Номерът „сега или никога” е от най-старите (лъжовни, но очевидно успешни) търговски трикове. На запад са популярни „лимитираните издания” на книги, дискове, филми и електрически уреди, които обаче никога не свършват. Този номер е в сила само за дрехите. Нали се гледа лошо на парцалки от миналия сезон?

Никой не може да оспори факта, че промоциите могат да ни спестят доста пари. Те обаче не са достатъчна причина за покупка, на която и да е стока. Затова овладейте емоциите следващия път когато видите ТОП оферта, изписана с големи букви. Преди да извадите парите на касата, или недай си боже, да теглите кредит, задайте си въпроса: „Наистина ли имам нужда от това в момента?”.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Не се подлъгвайте по промоциите

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414