Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Ден без Бойко! Възможно ли е?

Е-мейл Печат ПДФ

Ден без Бойко! Възможно ли е?„Никой не ме беше поканил в групата. На път бях да изтърва най-важния ден в годината”, пише младо момиче, присъединило се във Фейсбук инициативата „Ден без Бойко Борисов”.

Трима младежи Наско, Валя и Камелия взривиха Социалната мрежа с идеята си. Те молят обществото и медиите на 5 юли за 24 часа да забравят името на премиера. Целта е да си починат от преекспонирания му публичен образ.

Провокаторите искат дневното табу да важи и в случаи, че Бойко „е постигнал нещо значимо или е направил някой гаф, нека в този летен ден да си седим/лежим на сянка, да отпиваме от бирата/коктейла си и да не дискутираме поне за ден правителството и в частност премиера. Нека българските медии изоставят поне за ден стария албански модел "Добър вечер, Енвер Ходжа!" и се съсредоточат върху по-важни теми от сорта на: цената на бирата и цацата, пияните британци из морските курорти, трансферните саги из А група, новите хитове на Лейди Гага и Милко Калайджиев и не на последно място гръдната обиколка на Преслава.”

Събитието е създадено през януари, но чак сега набира скорост. В неделя вечерта последователите на идеята бяха малко над 500, а тази сутрин бройката вече е 2 500. Ако прогресията се запази – до 5 юлиДен без Бойко Борисов” може да се окаже най-популярната БГ инициатива в Фейсбук.

Организаторите обаче бързо уточняват, че инициативата им не е насочена срещу партия ГЕРБ или срещу самия министър-председател Бойко Борисов. Младежите просто търсят начин за протест срещу медийната лакейщина и опитите една личност да бъде изтъкната над останалите, без винаги да има повод.

„Разбираме, че в България министър-председателят заема най-основната функция в изпълнителната власт, но сме против това всички постижения на правителството да бъдат приписвани лично на него и да се прави репортаж за всяко едно рязане на лента от негова страна по подобие на другаря Владимир Владимирович Путин в братския СССР, пардон Русия", се заявява в текста към, публикуваната в социалната мрежа идея.

Авторите на Фейсбук сензацията многократно уточняват, че целят провокирането на дебати за медийната практика да се фаворизира един човек и да се правят новини от незначителни събития. Те се опитват да избегнат политизирането на темата и обясняват: „Както ЕС, така и ние не отричаме успехите на сегашното управление в множество сфери, но пренасищането на медийното пространство с една политическа личност създава усещане за автокрация”.

Да, но коментарите във Фейсбук бързо придобиха политически краски.

„Комуняги, нищо няма да постигнете с тия каузички и събития... Колко мъка има само на тоя свят..."

„Комунизмът ще победи!"

„И без това рядко споменавам това име. И винаги е в разговор с глупаци. Бас държа, че този ден ще ви е черен, защото мислите ви ще са обзети само и единствено с неспоменаването на Бойко Борисов! (Ето че го споменах)".

Това са част от негативните коментари. Иначе е факт, че преобладават мнения, които подкрепят инициативата. Вие ще се включите ли в нея?

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

1 коментара

 1. Всеки има право на мнение.Обаче,хлапета...вие самите не знаете какво искате!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Ден без Бойко! Възможно ли е?

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414