Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Не четете това!

Е-мейл Печат ПДФ

Не четете това!Знаете ли кое и е хубавото на студената бира? Ами, много просто, че е студена бира. Отваряме я, пием я и се чувстваме добре. Това е удоволствието на консумацията. То е хубаво, неподправено и не изисква никаква мисловна дейност.

Такива са много от хубавите неща в живота.

Внимание! Следващите няколко реда, които ще прочетете, не са за хора, които претендират, че имат висок морал. Или за такива със слаби сърца. Ако сте от този тип, в никакъв случай не четете това.

За някои днешното общество е порочно, за други не чак толкова. За бабите и дядовците ни гелът за коса си е почти дяволско творение. Той обаче е най-малкият проблем на днешното време. Често се отправят критики към живота, който живеем и особено към този на младото поколение. Пушат се цигари, пие се алкохол, слуша се чалга, прави се секс. Няма морал, няма етика, няма задръжки. Има само пороци. Е да, ама не. Представата, че България няма бъдеще и че ако човек иска да се развива – трябва да я напусне, не е съвсем точна. Хората (включително и младите) ясно осъзнават, че цигарите и алкохолът са вредни, че чалгата има тъпи текстове и че сексът може да бъде опасен. И веднага всички ще си зададат въпроса „Тогава защо продължават да живеят по този начин?

Отговорът може би ще бъде даден малко по-напред във времето. И все пак може би човекът на новото време е открил нещо като технология на екстаза. Разбрал е, че някои от най-големите наслади са чисто първични и знае как да си ги достави в доза, която няма да му навреди.

България не е заприличала на бардак и хората в нея имат бъдеще! Днешните млади не са по-лоши от вчерашните. Те са различни и имат други идеали, които също не са по-лоши. И макар да няма пионерски или чавдарски организации и лозунги от типа „Чавдарчето труда обича, на помощ първо се притича” или „Малките чавдарчета са добри другарчета”, има много други клубове и младежки организации, където се правят смислени неща, носещи смислени послания.

Днешните хора са свободни и смели. Те не се страхуват сами да избират как да се облекат, винаги казват това, което мислят и се наслаждават на живота. Могат да боядисат паметника на съветската армия и след това да го почистят. Имат различен речник, но псуват по-малко. Разбират значението на значимите неща и също вярват в тях. И ако това са „модерните хора”, то вие също имате свободата да ги определите като ограничени или пък широко скроени. Само че в зависимост от това как вие ще определите тях, те ще определят вас.

И така, когато някой започне да говори как в България всичко и всички са лоши и единственият начин да се спасим от неизбежната деградация е като напуснем родината си, ние приемаме това и го считаме за нещо нормално, а то съвсем не е.

За fortisimo.eu – Траян Косев

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Не четете това!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414