Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


И Google ще се опита да ни социализира в мрежата

Е-мейл Печат ПДФ

И Google ще се опита да ни социализира в мрежатаВ маркетинга има едно правило „Стоката, която владее над 50 процента от пазара се превръща във вечен лидер”. Толкова конкуренти се борят за останалите 50 пункта, че вариантът някои да преодолее конкуренцията е минимален.

Търговските правила обаче едва ли важат за Google. Все пак това е технологичният гигант, който промени начина, по който използваме интернет. А сега се опитва да надгради и разбиранията ни за мобилен интерфейс.

Най-реномираната компания в света се готви да влезе и в бизнеса със социалните мрежи. Това е бил тайният им проект, който се разработва като обединително звено на всичките им услуги.

Алтернативата на Facebook се нарича Google+. В момента избрани потребители с Google акаунт тестват мрежата, а все още от компанията не се ангажират с дата за публичен достъп.

Чисто визуално (и поне засега) Google+ доста прилича на „Книгата с лица”. Използва горна лента за навигация, по която се появяват червени цифри със съобщения за нова активност.

Най-големият плюс на Google разработката е възможността за лесно създаване на кръгове (Circles+) с приятели, роднини, колеги и прочие. Всяка публикувана информация може да бъде предназначена само за конкретна група от хора. Така шефовете и семейството ще стоят настрана от личния ни живот. „Споделянето на правилните неща с правилните хора не трябва да е трудно”, казват разработчиците на Google+. Даже са пуснали видеодемондтрация на въпросната екстра.

И Google ще се опита да ни социализира в мрежата

Реално погледнато и Facebook предлага подобна услуга, но навигацията й е сравнително трудна и малко хора я използват. От Google+ се съсредоточават върху този минус на конкурента им и предават на функцията удобен графичен интерфейс – кръгове, в които се поставят снимките на различните типове абонати. Фокусът не е в общото споделяне, а в споделянето с конкретни лица…

Модулът Sparks пък разполага с алгоритъм за анализ на интересите ви, а на базата на него ще ви предлага съдържание, което би трябвало да ви заинтригува. „Така че когато сте свободни, винаги ще има нещо, което да гледате, прочетете или споделите”, твърдят създателите на Google+.

И Google ще се опита да ни социализира в мрежата

Hangouts е модул за видео чатове с няколко приятели едновременно. Конферентни разговори ще се поддържат и в текстов вариант. Налична е и възможност за използване на услугата от мобилни устройства. А това се явява добра алтернатива на изпращане на SMS-и до много потребители.

И Google ще се опита да ни социализира в мрежата

Всъщност едно от големите предимства на Google+ ще бъде съвместимостта на социалната мрежа с „умните” GSM апарати. Лесно ще могат да се споделят снимки, направени със смартфони.

И Google ще се опита да ни социализира в мрежата

Все още е трудно да се гадае бъдещето на новия проект на Google. Приликата му с Facebook може да привлече потребители, защото те ще се чувстват едва ли не в познати води, но може и да ги отблъсне… Та, защо им е втора социална мрежа?

Интернет гигантът има навика да изпипва проектите си, но не всички успяват да се наложат на пазара. Трудно ще е да конкурираш втория най-популярен сайт в света (Facebook), дори когато си собственик на първия. Все пак пожелавам успех на Google!

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично И Google ще се опита да ни социализира в мрежата

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414