Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


В Оукланд си отглеждат водно чудовище

Е-мейл Печат ПДФ

И в Оукланд си отглеждат водно чудовищеГраждани на Оукланд твърдят, че са виждали подобно създание на митичното чудовище от Лох Нес във водите на езеро Мерит. „Черно е, голямо е, има шипове на главата и дълъг език”, обяснява изпълнителният директор на института Езеро Мерит д-р Ричард Бейли. „Създанието има характерните форми на чудовище”, допълва той.

Според него през последните 5 години са се увеличили случаите на хора, зърнали Оук-Неси, както зоологът галено нарича звяра. Смята се, че животното предпочита чисти езера и най-често било забелязвано, когато водоемът бил почистван. „В един момент водата доста се замърси и Оук-Неси се изпари. След изчистване на езерото обаче, отново се заговори, че хора са забелязвали съществото”, обосновава позицията си Бейли.

Според легендите чудовището се намъкнало във водоема още докато по хълмовете на Сан Антонио се нижели потоци. Учените пък спекулират, че под езерото може да има процеп, през който чудовището да се е шмугнало.

Забелязалите Оук-Неси твърдят, че първо се подавали мехури от водата, а после се показвала и част от гърба. Главата пък била като на дракон. Един от близките ресторанти дори се слави като идеалното място да бъде зърнато съществото. Чудно откъде ли е тръгнала мълвата?!

Предполагаема снимка на Ок-Неси.

Размерите на създанието обаче били скромни, едва два метра и четиридесет сантиметра. Зоологът Бейли още не е определил възрастта му, но е убеден, че е на доста годинки. За първи път чудовището е било съзряно през 40-те години на миналия век, като случаят бил описан от репортера на Oakland Tribune Джак Бъроус.

Криптозоолозите усилено се занимават с разкриване мистериите на подобни същества. Те разглеждат факти и теории, свързани с подобни случаи, наблюдавани по цялото земно кълбо. Тезата им е, че част от съществата най-вероятно са с общ корен, визирайки приликите между Лох Нес и Оук-Неси.

Д-р Бейли е сигурен, че съществата не са враждебно настроени, имайки предвид, че няма жертви до момента, но апелира очевидците да бъдат внимателни. „Безопасността е преди всичко”, отсича той.

За fortisimo.eu – Карим Букорт (C.O.Z. Blog)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично В Оукланд си отглеждат водно чудовище

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414