ФортисимоЗа мъжете гушкането, а за жените секса

Е-мейл Печат ПДФ

За мъжете гушкането, а за жените сексаНе е ясно защо изследователката от прочутия институт "Кинси" към Университета на щата Индиана – Джулия Хайман се е изненадала от резултатите към последното и изследване. Изследователката разбила мита, че мъжете не обичат да се гушкат.

Оказало се, че господата в сериозни връзки са дори по-щастливи ако често упражняват милувки и целувки. Данните от изследването стигат до нас благодарение на Fox News.

Въпросното проучване разбива и друг стереотип, че жените не се интересуват от секса. Резултатите показват, че за дамите стабилността на интимната връзка е равносилна на стабилността в емоционалната. Докато при мъжете водещият мотив за поддържане на отношенията е общото усещане за щастие.

Учените са интервюирали над 1000 двойки от 5 държави, като половината от участниците в проучването имали дългосрочна връзка от поне 25 г. Това е малко изследвана група, тъй като интерес за учените представляват най-вече флиртовете, изневерите и разводите. Но пък от друга страна дългосрочните връзки са най-важната и многобройна част от обществото ни.

На повърхността излезли няколко заключения. Здравите мъже се оказали два пъти по-щастливи в любовта от тези с влошено здраве (логично). Колкото по-дълга е една връзка, толкова по-щастливи са партньорите в нея. При жените се регистрира емоционален бунт и те били по-нещастни между 1-та и 15-та година, но след 20-та си връщали настроението. Всъщност по-лошият период за дамите съвпада с отглеждането на техните деца, но щом наследниците отлетят от гнездото, хармонията се връща.

Според проучването с времето жените ставали все по-доволни от секса. Тук не бива да разчитаме резултата като вид примиряване. Жените, които не са доволни от партньора си, най-вероятно са изпуснали своята връзка и така не са попаднали в изследването. Така идва и заключението, че мъжете, които са проявили интерес към гушкането и целувките, са запазили дългосрочни връзки. Изследователката Джулия Хайман допуска, че това е вид социална еволюция.

За fortisimo.eu – Симо

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Сексът и градът

  Популярно от Сексът и градът

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Сексът, градът и още нещо

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът За мъжете гушкането, а за жените секса

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414