Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Лицето на България

Е-мейл Печат ПДФ

Лятно време е – слънце, плаж, море... Това са първите асоциации, но какво се случва в прохладните летни нощи? На какво се дължи ръстът от 30% в родния туризъм? Отговорът е един: На несметни количества алкохол, погълнати от безпаметни туристи.

Да, това било лицето на туризма у нас, или поне на морските курорти.

Какво доведе до алкохолния туризъм, се питам и намирам отговора в ниските цени. Защото за всички плажуващи по родното Черноморие напитките са достъпни, а и не само. Младежите намират безпроблемно срещу определена сума секс. И това "веселие" се повтаря в рамките на три месеца, като за чужденците времевите граници се преливат. Единствено важни са питиетата и дискотеките, а входът е свободен дори за малолетни. Мнението на туристите е красноречиво: "Bulgaria is the best country ever!"

Задавам си и въпроса защо масово абитуриенти предпочитат да прекарат балните си вечери в столицата на алкохолния туризъм? Къде остана чувството за съвместни забавления? Изроди се в желание за луди танци под въздействие на забранени вещества. Спомените се заличават и дават преднина на потисканите желания. Жалко, че избираме така да завърши училищния период, още по-тъжно, че така слагаме началото на "зрелостта". Но май "само това си знаем" и не мислим и да разширим светогледа си...

Това е отблъскващата представа, която страната ни създава. Като че ли тук алкохолният туризъм и безразборните полови контакти са на почит. Като че ли по този модел възпитаваме и подрастващите. Тъжно, но истина. Допуснахме Слънчев бряг да се превърне в синоним на разврат, но животът е комерсиален и се търси печалба дори с цената на лош имидж... Това са и причините, на които се дължи просперитетът на родния туризъм. На нас, обикновените наблюдатели, ни остава единствено да алармираме, докато още е време. Защото всичко това е наша отговорност!!!

За fortisimo.eu – Виктория Бонева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Лицето на България

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414