Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Ваканция във фейсбук

Е-мейл Печат ПДФ

Ваканция във фейсбукЛято е! Навън живачният стълб расте все повече и повече, а благодарение на училищната ваканция улиците са пълни с бездействащи дечурлиги. Преди ден седнах с мой приятел на кафе (където едвам намерихме място, защото беше по-пълно от баничарница през голямото междучасие).

Тогава видях една гледка, която едновременно ме изуми и шокира. До нашата маса седяха три дечица на видима възраст не повече от 8 години. Малките хлапета си говореха как нямало да прочетат разни детски книжки (може би дадени им от учителката, за да си уплътняват времето през лятото, а не да киснат по кафета). Нямали време, а с какво са заети толкова не знам!? Но пък се оплакваха как други хлапета им искали приятелства във Фейсбук. С моя авер се спогледахме и видях в очите му как и през него минава мисълта „накъде отива тоя свят”.

Започнахме да си говорим разни работи, но аз не можех да проумея как тези невръстни хлапета се наливаха със сок и обсъждаха кой какво късметче е изтеглил от Фейсбук. Замислих се трябва ли децата да имат толкова свободно време през лятната ваканция. Да се шляят безцелно по кафета и да се ровят из интернет. Няма ли да е по-добре да им се намери някаква работа? Да се измисли някаква занималня за децата по време на лятната ваканция, където да ходят задължително, да четат книжки и да вършат някакви по-полезни неща, от това да киснат пред компютъра.

Когато бях дете ваканциите прекарвах на село, където ритах топка, карах колело и помагах (къде с желание, къде не) на баба и дядо. Вярно тогава нямах Фейсбук и интернет. Вместо да играем фифа, ритахме топка наистина. Вместо да четем статуси в Фейсбук, четяхме „Патиланско царство”. Може аз вече да остарявам, но това е ненормално. Вместо децата да свършат някоя полезна работа, да поспортуват или да прочетат нещо, те се мотат по кафенета.

А колкото и изтъркано да звучи, децата са бъдещето. Едно дебело и мързеливо бъдеще. Лятната ваканция винаги е била най-хубавият период от училище, но ако изходът е тя да се намали или направо да се премахне – аз гласувам за и с двете ръце.

За fortisimo.eu – Десислав Малинов (avantaj1.blogspot.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Ваканция във фейсбук

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414