Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Dear John

Е-мейл Печат ПДФ

Dear JohnТова е заглавието на любим на много мои приятелки игрален филм. Една силна любов, преодоляла разстоянието, устояла на предизвикателствата. Подобна е и една друга, публично демонстрирана любов, а именно любовта на феновете към Джон Бон Джоуви и неговата банда.

28 години на сцена, безспорни хитове, които няма нужда да изброявам, висок професионализъм и приковаващ магнетизъм – това са характеристиките, които осигуриха на рок състава възхищението на публиката и мястото им сред най-добрите.

Dear John

През уикенда имах уникалната възможност да се докосна до явлението Бон Джоуви и останах безмълвна - 55 хиляди зрители се насладиха на невероятно шоу. Мястото (за наше съжаление) Букурещ не беше пречка да има силно българско присъствие, емоции, танци и развълнувани викове. Ако трябва да сравня нас, българите, с румънските почитатели, несъмнено ние умеем да се забавляваме в пъти по-добре. Раздадохме се докрай, аплодирайки, скандирайки името на вокалиста, припявайки заедно с него. Не на последно място успяхме да развеем и трибагреника,за да напомним за себе си.

Dear John

А концертът в цифри протече така - начало 20.00 ч., шоуто продължи три часа, като самият Джон призна, че си е струвало да зарадва балканските си фенове. Песните, коя от коя по-докосващи, бяха 23 . Все пак не мога да не отбележа началото - "Raise Your Hands" и края на официалната част - "Keep the Faith".

Dear John

Какво ме впечатли?

Това, че всяка една песен е много съдържателна, носи собствено послание, а придружена и от любимата на хиляди рок музика, автоматично се превръща в хит. Площадът пред Парламента се оказа чудесно място за най-верните рокаджии, защото не липсваха и хора с двигателни проблеми. Но всички се оказаха достатъчно толерантни и им сториха път. Ако това е животът, описан в едноименната песен на бандата, значи сме намерили успешната формула. Доказаха го грейналите лица и желанието да чуем още от незабравимите парчета. И искането се осъществи - светлините включени, микрофонът работи, публиката е в готовност да подкрепя идолите - значи да продължаваме. Не ни се искаше магията да свърши, не можехме така лесно да се разделим с най-добрите.

Dear John

И все пак, когато краят дойде благодарихме както на Джон, така и на себе си за преживяването. Малко неща те грабват, още по-малко те оставят без Бон Джоуви. Концертът на Бон Джоуви в неделя си заслужаваше 20-годишното чакане, той ни послужи за пропуск на границата, защото и митничарите се интересуват от музика. Така приключението ни завърши с надеждата да срещнем любимите музиканти отново (rock).

Dear John

И за финал, поддържайте духа си с хубава музика, защото тя ни вдъхновява да правим добро!

За fortisimo.eu – Виктория Бонева (снимки авторката и Елена Еленкова)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414