Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Има нещо сбъркано в държавата на нещастниците

Е-мейл Печат ПДФ

Има нещо сбъркано в държавата на нещастницитеЕдно 13-годишно германско дете намери смъртта си, засмукано от системата за източване на водата в басейн в лъскав хотел в курорта „Златни пясъци”.

Баща му го оставил, преценил, че е на сигурно място - вътрешен закрит басейн, с много хора, с неголяма дълбочина, със спасител… Но вероятно е забравил, че е в България, нищо че хотелът се казва „Берлин”.

Откъде да знае човекът, че българският идиотизъм граници нЕма. Басейнът нямал лиценз, аспираторът смучел с по-голяма тяга, някой пък пуснал помпата на пълна мощност. Нещастен случай му викат в България. Нещастен е, защото хората са избрали да почиват тук, избрали са точно този курорт, и точно този хотел с басейн убиец. Нещастен ще е таткото до края на живота си, че е довел момиченцето си в България.

„Детето имало такива кръвонасядания и наранявания по седалището от засмукването, че лекарите не могли отначало да разберат момче ли е или момиче”, пише в пресата.

Колко големи нещастници живеят/живеем тук и колко големи нещастници идват тук, ще стане ясно след проверката кой и защо е виновен и дали изобщо ще се намери такъв?! Както между другото не се намират виновни за един куп „нещастни” случаи в живота ни, не само по курортите.

Тези дни едно друго момиче, наше българско, намери смъртта си в Борисовата градина в столицата. Изнасилена, удушена и… омаскарена. Малкото медии, които все пак отразиха това убийство и ужасния край на момичето, си позволиха да я квалифицират. Убитата Яна май била скитница, а уж работела в Мол, пийвала, била разкрепостена, може би си го е търсела… Как може такава наглост, как може такова безочие и оскверняване на паметта й?! Момичето е убито! А ако това е твоята сестра, или твоето дете?!

Има ли значение какъв си и дори да си бил, заслужаваш ли да умреш?! Сигурно Яна е имала много качества и достойнства, но… е имала злощастието да бъде на това място в това време…

Няма ден, в който някъде из нашата малка държавица да не е станал поне един нещастен случай. Медиите просто регистрират. С възможно най-сензационните думи описват „случая”, слагат най-големите заглавия и… забравят. Защото утре пак ще има такъв случай, какво толкова да го нищим. Живеем в държавата на идиотите, които наричат всяка безотговорност, немарливост, тъпотия и простотия – нещастен случай.

Общото в двата случая с малкото германче Сара и българското момиче Яна е, че са намерили смъртта си на места, където има много хора. Много нещастници! Какво остава за всички други, които се изправят пред опасност за живота си, където няма никакви хора.

На мен ми се крещи… защото май сме смразяваща държава! Божеее, пази децата ни, пази децата ни тук, ние не можем, нищо не можем!”, написа актрисата от ДКТ „Васил Друмев” - Шумен Стефани Лечева под една връзка във Фейсбук

И на мен ми се крещи!

Ще ни се крещи и ще се чувстваме нещастни, докато позволяваме да живеем в държавата на нещастниците, управлявана и пазена от нещастници, за които човешкият живот нищо не струва!

За fortisimo.eu – Нели Русева (изображение: wesleying.org)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Има нещо сбъркано в държавата на нещастниците

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414