Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Лицемерие или истина?

Е-мейл Печат ПДФ

Лицемерие или истина?Това е значението на думата "лицемерие", намерено в Български Тълковен Речник: "Поведение, при което злонамереност и неискреност се прикриват под маската на чистосърдечие и добронамереност".

В днешно време това да лицемерничиш се е превърнало в нещо съвсем нормално. Харесва ли ти хората да те възприемат не чрез твоята същност, а чрез някакъв изкуствен образ, който си изградил? Чувстваш се твърде уязвим за да се покажеш от черупката си? Твърде крехък за да оголиш кадифената си душа пред насочените срещу теб обиди, омраза, злоба и ненавист?

Всъщност, нямаш ли усещането, че си станал същият като хората, от които се опитваш да се предпазиш?

Лицемерието върви ръка за ръка с болшинството индивиди в съвременното общество. То е нещо напълно естествено и е отличителен белег на разумната раса. Дори може да се определи като част от процеса на усъвършенстване и развитие в динамичната епоха на високи технологии. Това да се държиш естествено и неподправено е сигурна гаранция за... провал.

"Трябва да постъпваш хитро, да умееш да лавираш в различните ситуации, да се нагаждаш според обстановката, да знаеш пред кои хора как да се държиш и какво да говориш", ме съветват умните и мъдри хора с дълъг житейски и професионален опит.

На никого не му е приятно истинското ти лице, на никого не му пука що за човек си - дали си способен, схватлив, пък камо ли добър, съвестен или отговорен. Иска се да умееш да ближеш за*ници и да ласкаеш по-висшестоящите от теб. 'Щото тоя свят се върти около властта и парите. "Който плаща - той поръчва музиката."

За да успееш, трябва да научиш формулата на успеха, а тя гласи, че с лицемерие и до "цариградски" пост се стига. По пътя към върха, естествено, е нужно да унищожиш всяка евентуална конкуренция. Не всички успяват. До заветния шефски пост достигат само най-наглите. "С нахалство към прогрес".

Забрави наивните схващания, че усилията, които полагаш ще доведат до положителен резултат. Всички разправят, че мразят лъжите и лицемерието, НО всъщност им е много приятно да ги обсипваш с ласкави думи, да ги хвалиш колко велики са, да ги издигаш в собствените им очи през изкривената призма на прикритите им комплекси. Сложно за обяснение - лесно за изпълнение.

Забрави за истината, избери лицемерието - гаранция за успех. И не забравяй винаги да се усмихваш.

За fortisimo.eu – Ваня Тенева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Лицемерие или истина?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414