Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Омразата в нет-а струва 500 лв. на месец

Е-мейл Печат ПДФ

През седмицата трайно върнахме в обръщение темата за виртуалните тролове. Оказа се обаче, че част от преобладаващите критични, но и цинични коментари в интернет са платени. Това разкритие е една от темите в новия брой на “168 часа”. През седмицата трайно върнахме в обръщение темата за виртуалните тролове. Оказа се обаче, че част от преобладаващите критични, но и цинични коментари в интернет са платени. Това разкритие е една от темите в новия брой на “168 часа”.

По-умелите рекламни агенции предлагали услуга виртуална защита по теми (най-вече политически). Според изданието професионалните тролове взимали 500 лв. на месец. А това си е сериозна сума в районите с висока безработица.

Партиите или фирмите пращали опорни точки, които да се използват в защитните мнения, и давали адресите на предпочитаните форуми и новинарски сайтове, които трябвало да бъдат спамвани. Изненадващо, но основна цел на професионалните хейтъри били женските и здравни сайтове, където изведнъж се появявали необичайни теми. Поръчителите пък плащали за цялостно рекламно обезпечаване, затова и практиката с наетите коментатори останала дълго в сянка.

Звучи доста скандално, но подобни феномени не бива да ни изненадват. Правим ли странни физиономии когато видим промоутъри на улицата, които раздават брошури и ни обстрелват с наизустени фрази. Наетите лица рекламират продукти, които най-вероятно не ползват. И това е нещо съвсем обичайно. Нормално е тази практика да се въведе и в мрежата. Друг е въпросът, че промоутърите не са скрити зад анонимността в интернет, а са официални представители на дадена марка или фирма.

В развитите страни „платените коментари” съществуват от години. Преди разгара на икономическата криза дори редица българи, владеещи добър английски език, си изкарваха сносни пари от сайтове които плащат за коментари. Получаваш поръчка за писането на положителни отзиви за дадени продукти, а след проверка за “copy – paste” измами – думите ти се заплащат.

Интересното е, че на запад не политиците имат нужда от словесна подкрепа, а определени стоки от наводнения пазар. Въпрос на приоритети.

ПС: И до ден днешен съществуват много сайтове за платени коментари и ревюта на английски език. Въпросът е, че комисионните в момента са смехотворно ниски. Така че по-добре се преориентирайте към родните агенции. Ако намерите тези, които предлагат платеното тролство, пишете един коментар и аз да си подам една молба за работа ;)

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Омразата в нет-а струва 500 лв. на месец

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414