Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Facebook срещу Google+

Е-мейл Печат ПДФ

Facebook срещу Google+Google+ навлезе рязко като конкурент на Facebook, като сайтът вече разполага с около 20 милиона потребители. Но алтернативата на социалната мрежа наистина ли е по-добра?

На първо време от Google се изхитриха, като се опитаха да накарат потребителите на Google+ да се чувстват по-специални, тъй като присъединяването ставаше с покана. Не след дълго всеки втори откриваше такава в своята виртуална кутия с писма. Явно любопитството и тази стъпка, предварително изпробвана и с gmail акаунтите, докара нужния първи тласък на платформата. Така за нула време от сайта се похвалиха с небивал интерес и милиони посетители.

Facebook пък може вече да е позастарял, но в това е и силата му, тъй като хората са създали по-трайни приятелства и са се нагодили с начина на опериране на системата. Нека обаче все пак видим в едно пряко съревнование, коя платформа изглежда по-надеждна и по-перспективна.

ПриятелитеGoogle+ представи нова форма на комбиниране на приятелските групи, а именно чрез приятелски кръгове. Така бързо и лесно, посредством drag & drop функцията, може да определите принадлежността на вашите приятели към определени групи и с какъв достъп бихте ги удостоили. При Facebook нещата се случват доста по-сложно, тъй като там трябва да ровите, да издирвате настройки и подобни, при все че непрекъснато биват променяни. Да не говорим, че при доста от информацията, която споделяме, разполагаме единствено с опциите за споделяне с всички приятели, приятели на приятели и с хора, с които нямаме изобщо нищо общо.

Видео разговори – Предимство в случая отново има Google+, тъй като позволява групови видео разговори, но не с повече от 10 човека. Към тази екстра се добавя и фактът, че този, който говори, автоматично е изваждан на фокус. Facebook и тук се проявява доста по-дървено. Няма възможност за групови разговори, пък и видео обажданията не са достъпни за потребителите на Linux.

Местонахождение – И двата сайта предлагат възможност да отбележите къде се намирате. Проблемите обаче отново са с Facebook, тъй като не може директно от профила си да изберете локацията си, а се минава през няколко страници. Да не споменаваме, че в някои страни дори има сериозни рестрикции в тази насока.

Към списъка с преимущества на Google+ спадат и разглеждането на снимки, избора на рестрикции за определени хора, както и по-добрите възможности за чат.

Като цяло всичко изглежда цветя и рози, но въпреки това не ми се ще да напускам комфорта на познатото и тепърва да заучавам Google+. Да не говорим, че предстои да се формират приятелски кръгове, да се коригират настройки и подобни. И като че ли това е достатъчно, за да остана доволен потребител на Facebook. Поне за момента.

За fortisimo.eu – Карим Букорт (C.O.Z. Blog)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Facebook срещу Google+

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414