Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Сексуална анорексия покосява мъжете

Е-мейл Печат ПДФ

Сексуална анорексия покосява мъжетеПреди няколко седмици стана ясно, че все повече дизайнери налагат анемичните модели при мъжките ревюта. Анорексията вече не е мода само при жените. Оказва се обаче, че в обществото ни се вихри и друга анемия – сексуалната.

И тя основно застрашава мъжете. Звучи невероятно, нали? С цялата тази графична еротика около нас – сексът отдавна не е тема табу.

Но пък знаете закона за действието и противодействието, нали? Разголеният свят генерира не само разврат, а и пуританско поведение. Психолози отчитат, че у все повече тийнейджъри се забелязва така нареченото „сексуално отвращение”. На запад са много модерни ученическите клубове на въздържатели, които не изповядват типичните религиозни канони, а застават зад тезата „Всички го правят, защо и аз”.

У мъжете на възраст от 20 до 30 години пък се забелязва буквален страх от обвързване. Те отказват да разкрият вътрешния си свят и това ги кара да отблъскват жените дори на сексуално ниво. Какво обаче принуждава господата да бягат от собствената си природа? Причините са много, но най-видната е порното. Колко хора могат да достигнат до нивата на режисираните сексуални сцени в някой професионално направен филм? Колко хора притежават телата на звездите в кадър? Нереалистичните стандарти, наложени от индустрията за възрастни, са в състояние да смажат почти всяко самочувствие. Изследване, направено от BBC1 сред младежи, показва, че 100% от мъжете избират единствения силиконов бюст пред 19 други, напълно естествени гърди. 98% от момичетата пък казват, че харесват само този член, който в отпуснато състояние изглежда като еректирал – отново от 20 възможности.

Визията може да стимулира повече отколкото самото докосване. В тази връзка понякога самозадоволяването носи повече удоволствия от самия секс. А и най-малкото е по-практично. Коства по-малко време и енергия. Води до желания резултат, без да провокира емоционални проблеми. Точно това мнение изповядват страдащите от сексуална анорексия.

И въпреки че повечето мъже, които са във връзки, твърдят, че гледат порно, за да черпят идеи. Реалността е съвсем друга. Те запечатват в съзнанието си сцени, с които се стимулират допълнително по време на истинския полов акт.

Разнообразието пък се сочи като формула за запазване на отношенията. И това твърдение е просто мит. Желанието ни за секс не се стимулира от акробатизма в позите, а от взаимодействието между партньорите. Казано грубо и на челна стойка да застанете, ако единият е като дърво, удоволствието се превръща в мираж.

Но да се върнем към сексуалната анемия. Лошата новина е, че за момента няма лекарство, което да се бори с нея. Добра идея е обаче „болният” да се опита да приеме, че всяко едно тяло е естествено само по себе си. Неестествени са мехурите със силикон, които редица мацки тъпчат в бюстовете си.

За fortisimo.eu – Симо (снимка: avert.org)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Сексуална анорексия покосява мъжете

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414