Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Колоездене, политика и още нещо...

Е-мейл Печат ПДФ

Колоездене, политика и още нещо...Вероятно вече се чудите какво е общото между колоезденето и политиката? На пръв поглед почти нищо. Дори в България политиката и в частност МФВС нямат почти никакви допирни точки, докато в редица европейски страни (нали все сме горди, че сме европейци) държавата подава ръка за развитието на този спорт.

Но, за да избегна нападките, че в България и без това няма пари, камо ли за спорт, ще спра дотук с темата за МФВС и помощта на държавата за спорта...

Тазгодишната обиколка на Франция беше една от най-вълнуващите. Интригата се държеше до последната седмица, като развръзката се разплете в последния етап. За първото място основен фаворит беше Алберто Контадор (този може и да сте го чували), но той загуби голяма част от шансовете си с едно падане още в първите етапи. Така във фаворити се превърнаха Анди Шлек и Франк Шлек (да, знам че не сте ги чували и да, братя са) както и Кадел Еванс (може да сте чули името тези дни по новините). Анди пое водачеството в класирането в предпоследния етап, заемано преди това от Томас Воклер (и този не сте го чували...), който в този тур надмина себе си, но остана едва четвърти в генералното класиране. Постижението му е най-високо за французин до момента в Тура. В последния етап Кадел Еванс се представи феноменално и свали Анди от първото място.

Колоездене, политика и още нещо...

Да се върнем към заглавието... Открих доста прилики между колоездачната обиколка на Франция и политическата сцена в България. Първата прилика безспорно е в харизмата и чара на победителите – Бойко Борисов и Кадел Еванс (вдясно на снимката). Друг възможен паралел откривам в действията на братята Шлек, които през цялата обиколка се движиха заедно и "бдяха" над преките си конкуренти. Лесно е в мач с хендикап, така както действат БСП и ДПС на местните избори в голяма част от градовете.

Тази година за първи път се наблюдаваше и голяма пасивност. Подобни действия предприемат и политическите сили в милата ни родина, относно обявяването на кандидатите си за президент. Този път в тура имаше и голямо напрежение между състезателите, които нямаха желание да си помагат. Тук не смятам за нужно да разяснявам сходството. Томи Воклер бе лишен от място на почетната стълбичка заради треньора си, който го принуди да изкачва 10 км сам. Съвсем по друг начин щяха да стоят нещата ако десницата не беше разцепена. О, пардон, имах предвид ако Томи беше дочакал основната група.

Ако не друго то с настоящата статия се надявам да съм предизвикал някакъв интерес към колоезденето. Или поне да съм ви подсетил, че на есен има избори, на които е желателно да се гласува, най-малкото за да можете после да си мрънкате на воля, че са ви подвели или сте гласували за друг и той е щял да управлява по-добре... Знаем си ги оплакванията там сме най-силни, а някой кара колело!

За fortisimo.eu – Емилиян Чернев (avantaj1.blogspot.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Колоездене, политика и още нещо...

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414