Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Антигрипно

Е-мейл Печат ПДФ

АнтигрипноЕдин от най-популярните професионални принципи в журналистиката гласи, че ако съобщиш за отпътуваща официална делегация, значи е задължително да информираш и за нейното завръщане. Процесите все пак имат своето развитие и когато си информирал публиката, че нещо е почнало, е наложително да кажеш и кога е свършило.

Не е работа на fortisimo.eu да отменя грипната епидемия, но след като предупредихме, че тя идва, е редно да споделим и усещането ни, че епидемията си отива. Поне в това й издание. Броят на болните с остри респираторни инфекции в Шумен намалява. Това сочат данните от средата на тази седмица. Броят на заболелите от грип, преминали през Спешното отделение на МБАЛ Шумен във вторник е двойно по-малък от този в понеделник – 31 към 59. Това съобщи лично директорът на болницата д-р Виктор Минчев. Лошото е, че се увеличава броят на болните с усложнения, най-вече с бронхопневмонии.

Запазва се обаче тенденцията за намаляване на болните с остри респираторни инфекции, показват и данните на областния епидемиолог, д-р Марко Марков. В Регионалния инспекторат по образование също няма указания за продължаване на грипната ваканция, научихме от доц. д-р Добромир Добрев. Така че имаме всички основания да вярваме, че в понеделник всички училища в Шумен отново ще бъдат отворени. Тази сутрин минах и през кварталната аптека, където бях един от двамата присъстващи клиенти. А миналата седмица имаше опашка.

Дотук добре. Явно вървим към оздравяване. Или пък, може би, днес ми е ден, в който виждам чашата наполовина пълна. Все пак, време е дискотеките да се поизпразнят, а класните стаи да се понапълнят. И животът да потече пак в нормалния си ритъм за работещите родители!

За fortisimo.eu – Мина Денева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Антигрипно

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414