Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


На море с кочан

Е-мейл Печат ПДФ

На море с кочанСтигнахме до сезона на отпуските и доброто настроение. Сега повечето хора се притесняват за това дали тенът им е равномерен, а не дали правителството оцеля след поредния вот на недоверие.

Отпочивайки на морския бряг обаче почти никой не обръща внимание на един феномен, срещан само по нашето черноморие. Това е обикновено един малко по-мургав човечец, разнасящ тенджера с варена царевица, следван от негов събрат с чатал, на който има наредени гевреци.

На пръв поглед няма нищо нередно в това двама роми да разнасят тенджери насам-натам и да забавляват плажуващите със своите крясъци и призиви: някой да опита големия им кочан. Когато чуят забавните им словореди, хората дори не се замислят откъде аджеба идва тази царевица, колко се е киснала във водата на безмилостното слънце и как стомашно разстройство е най-доброто, с което може да се разминат, ако пробват „зърната на Памела Андерсън”. В търсене на начин да утолят глада под парещото слънце, хората не обръщат внимание на пясъка по гевреците и че кой знае откога дилърът на царевица не си е мил ръцете. И докато по магазини и закусвални, любителят на бабин хляб и лютеница, Мирослав Найденов наложи един куп къде наложителни, къде напълно безсмислени хигиенни норми, то мургавите дилъри на кукуруз никой не ги закача. Липсата на касови бележки и елементарна хигиена е ежедневие.

И ако за едни законите и глобите са сурови, то други се опитват да минат метър. Крайно време е да се разбере, че законите са за всички и разлика между голям супермаркет, квартална баничарница и ром с царевица – няма.

Така че утре когато излезете на плажа и видите рома, който продава царевица, посмейте се на начините му за реклама. И преди да си купите „сочна млечна царевичка” се замислете какво е правил преди пет минути с тия ръце и дали искате да се приберете от ваканция с хепатит или Е-коли?!

За fortisimo.eu – Десислав Малинов (avantaj1.blogspot.com, снимка maritsa.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично На море с кочан

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414