ФортисимоD2: Не сме секта, а семейство

Е-мейл Печат ПДФ

fortisimo.euГрупа D2 е създадена през 1999 година от Димитър Кърнев (китара) и Дичо (вокал). В състава на групата влизат още Красимир Тодоров (клавишни), Александър Обретенов (бас), Явор Александров (ударни) и Десислав Семерджиев (перкусии).

През май 2005 година D2 преустанови съвместната си работа с Дичо. Няколко месеца по-късно към групата се присъедини 22 годишния Деян Каменов, забелязан в телевизионното шоу Star Academy. Между многобройните си ангажименти и участия, Митко Кърнев и Дидо успяха да отделят специално внимание на читателите на fortisimo.eu.

Fortisimo.eu: Какво ново около D2 в момента?

Митко Кърнев: В момента сме се съсредоточили върху композирането на песни за новия ни албум. Записваме демо версиите им и репетираме усилено. Подготвяме и акустичен проект, заедно със симфоничен оркестър. От тази Коледа до средата на другата година ще изнесем няколко концерта. Бихме се радвали да гостуваме и в Шумен, ако вашата община има интерес.

Дидо: Скоро приключихме записите и снимките към най-новото ни парче – Fake it. Сега работим основно по новия албум.

Fortisimo.eu: Със сигурност в началото след раздялата с Дичо ви е било доста трудно. Кое всъщност ви затрудни най-много – да си намерите нов вокал, слуховете, че групата се разпада, или нещо друго?

Митко Кърнев: Това беше изключително труден, но и важен момент за израстването ни като група. Забравили сме лошите моменти и сме по-щастливи от всякога.

Fortisimo.eu: D2 са на сцена цели 10 години. Споделете с читателите на „Фортисимо” как се справяте със сценичната треска? Или това е нещо чуждо за вас?

Митко Кърнев: За всички тези години сценичната треска не си е отишла. Напротив, тя е една от най-приятните тръпки преди всеки концерт. Стремим се винаги да има добро настроение и смях преди да излезем на сцената.

fortisimo.eu

Fortisimo.eu: Най-голямата ви гордост като група и най-големият ви гаф?

Митко Кърнев: Може би най-голямата ни гордост е, че правим песни, в които много вярваме и които хората винаги харесват. От няколко години свирим на големи европейски фестивали... А гафове има почти винаги, те ни сближават.

Fortisimo.eu към Дидо: Безспорно приобщаването ти към групата е сбъдната мечта за всеки млад изпълнител. Какво би казал на хилядите момичета и момчета, които желаят да бъдат на твое място, но се опасяват, че няма да имат този шанс?

Дидо: Всеки да гони мечтите си.

Fortisimo.eu: Само добри колеги или и добри приятели са членовете на D2?

Дидо: Всички около нас казват, че сме секта, а ние се възприемаме като семейство.

Fortisimo.eu: Как разпускате в това натоварено ежедневие? Ако имате свободно време – как го оползотворявате?

Дидо: Веднага бягаме към гора, язовир, природа… Най-ценното за един човек е от време на време да може да остане насаме с мислите си, а в дивото става.

Fortisimo.eu: Какво НЕ пожелавате на читателите на Фортисимо?

Дидо: Да слушат чалгия и да пият българска водка!
 
За fortisimo.eu с D2 разговаря Силвия Терзиева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Интервю

  Популярно от Интервю

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още от Интервю

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Интервю БГ Музика D2: Не сме секта, а семейство

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414