Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Ама много е трудно да си купиш бански

Е-мейл Печат ПДФ

Ама много е трудно да си купиш банскиОу, ще си купиш бански тук от морето. Гледах цените като бях в Търново. Бяха кошмарни”, посъветваме по телефона една приятелка. Защо не я послушах?

Но си казвам, а не… нямам време за поръчки през интернет и доставки от чужбина (като се сетих в последния момент). Трябва обаче да имам екипировка, че представяш ли си... ако не си намеря на плажа? В старите бански няма да вляза. Категорично!

Започвам обиколка по централните магазини. А на въпроса „Мъжки бански – тип шорти?” ми се отговаря с „Не”. Между другото не знам кой ги създава и шие, но не бих взел 90% от предлаганите бански, дори да ми ги дават без пари. Сякаш са държани в склад от времето на дядо ми, а сега някой ги е намерил и пуснал в продажба.

Влизам в поредния магазин. Задавам същия въпрос. Отговаря ми се с „Да”. Бинго, викам си наум! Показват ми се възможно най-цветните шорти на света, които обаче като кройка са горе-долу това, което търся, и ми се заявява 40 лв. МОЛЯ!?

Положих големи усилия, за да не се развикам. Да, знам, че не ми е виновна продавачката, но това си е жива подигравка. Не стига, че са убийствено грозни, не стига че са произведени от световно безизвестна марка (не че това с марките има някакво значение), но ми искат два пъти повече пари от тези, които през уикенда броих за страхотни дънки от Бершка. За бога, купих си кожено яке от Нюйоркър на по-ниска цена?!

Да, сигурно звуча разглезено. Пръст във възмущението ми има и МОЛ културата, която безвъзвратно промени младото поколение. Огромните количества маркова стока и безспирният внос на нови колекции позволява на всеки да се облича с качествена стока на ниски цени. Но дори да изключим търговските центрове, интернет магазините са друга алтернатива, която също не е за пренебрегване.

Ако си говорим за бански – стоки на дизайнерски марки като Calvin Kline могат да се намерят за около 10 паунда. А това със сигурност не са 40 лв. Всъщност между 40 и 60 лв. варират цените на мъжките бански в по-изисканите магазини в родните МОЛ-ове. Но там тези цени са очаквани. Неочаквано е да ти поискат толкова пари в едно непретенциозно магазинче, някъде там около центъра.

Знам че точно МОЛ-овете стопяват оборота на дребните търговци, които за да плащат наеми, осигуровки, заплати и консумативи – надуват цените. Но кой луд ще даде 40 лв. за толкова грозни бански? Печалбите от надценка звучат абсурдно в случая… Трябва да се помисли за нова стратегия.

Това е сериозен въпрос, на който едва ли аз ще намеря отговора. И все пак обиколката по магазините се увенча с успех. Намерих това, което търся при това на по-ниска цена, отколкото очаквах. Значи можело, а?! Но цялото приключение ми коства доста повече нерви отколкото си струваше да похабя?

Затова следващият път ще избера да натисна бутона “Buy now” и да не се занимавам с глупости.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Ама много е трудно да си купиш бански

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414