ФортисимоСауна за разхлаждане?!

Е-мейл Печат ПДФ

Сауна за разхлаждане?!Знаем вече, че топлият чай може да помогне за разхлаждане в жегата, но се изненадахме щом разбрахме, че 46 градуса и 100% влажност на въздуха в сауната – също могат да ни „охладят”. Хватката е, че след обилното потене в парната стая температурите навън изглеждат направо есенни.

Разумното използване на това детоксикиращо средство е максимум два пъти в седмицата. Повечето хора, които редовно ползват сауни, препоръчват сесии от по 10 – 20 минути с прекъсвания от по 20 мин. Целта е да не се губят прекалено много течности с потенето. Затова в паузите се препоръчва и пиенето на вода. И нещо много важно. Слушайте внимателно тялото си. Ако изпита дискомфорт, излезте незабавно. „Мога да издържа още малко” е най-грешната стратегия в парното помещение.

Освен че ще се калите срещу лятната жега, топлият въздух ще изкара от телата ви доста отрови: остатъци от алкохол, никотин и метали. Много жени твърдят, че посещенията в сауната имат антицелулитно действие. Фитнес ентусиастите пък добавят, че топлият и влажен въздух облекчава мускулите и им помага да се възстановяват по-бързо. Категоричен ефект има срещу хроничната умора, особено ако се редува сауна със студени душове. В по-големите комплекси задължително има басейн с размера на джакузи, който се нарича „Дупка в леда”. Той поддържа 8-градусова температура и се ползва за потапяне – веднага след парните бани. Шокът който ще изпита нервната система я калява и помага за повишаване на имунната защита.

За да има още по-добър ефект върху тонуса ви, след сауна трябва да пиете големи количества минерална вода, тъй като с потта са излезли не само токсините, а и полезните минерали. Оптималният ефект се получава ако сауната се комбинира с тренировка и диета.

Екип на fortisimo.eu, снимка lifeclass.net

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Красива и здрава

  Популярно от Красива и здрава

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Красива и здрава Красива и здрава Сауна за разхлаждане?!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414