Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Гласът не е важен за „Гласът на България”

Е-мейл Печат ПДФ

Гласът не е важен за „Гласът на България”Гласът на България” започна като едно приятно музикално състезание. И въпреки че така и не се намери голямата кастинг изненада, шоуто предлагаше достатъчно емоции, за да задържи зрителите си. Да, но всичко започна да пропада в етапа с отделните двубои.

И тук въобще не става въпрос за случаите, в които музикални величия като Данчо Караджов хвалят откровено фалшиви изпълнения. Няма да говоря и за абсурдните театрални напъни на водещата Вики (от „Мастило”).

Пропадането се дължи на неадекватните решения на част от журито, които се подиграват с идеята на формата. А тя (да ви припомня) бе „Гласът е най-важен”. Нали заради това бяха и тези кастинги на тъмно. Последният епизод на шоуто в понеделник доказа, че гласовите възможности изобщо не са от значение. Напред продължават известните и красивите. Това е! Ако си сладникаво момче в отбора на Миро, то със сигурност ще бъдеш предпочетен пред по-невзрачната си партньорка, която обаче пее с пъти по-добре от теб. Щом си изправен пред сина на Ваня Костова, то колкото и по-убедително да е твоето изпълнение – се прибираш вкъщи.

Гласът не е важен за „Гласът на България”

Всъщност отсяването с така наречените сблъсъци продължава вече две седмици и досега съм успявал да отгатна всяка развръзка. Ясновидски дарби не са нужни. Ако единият изпълнител не е ушеизвадно по-слаб от другия, напред продължава този с по-добра визия. Осъзнавам, че фасонът в шоубизнеса е важен, но ако на шофьорския си изпит направиш пет грешки – никой няма да ти даде книжка, просто защото имаш симетрични черти (всъщност надявам се да е така).

Да, доста по-приятно е да гледаш любимеца на Миро – Тодор пред русата му партньорка Жулиета, ама като на момчето му е тясно гласчето, да вземе по-добре да стане манекен. Факт е, че много тийнейджърки ще започнат да пищят след сладура, а това ще дигне рейтинга на предаването, но е и факт, че комерсиалният избор еб*ва майката на нашето общество. Оказва се, че не е важно колко си работил и колко добре си се представил. Има значение само как изглеждаш. И този модел се прокарва навсякъде.

Гласът не е важен за „Гласът на България”

Ако пък не можеш да се похвалиш с добър фасон, то трябва да имаш име зад гърба си. Тогава отново представянето ти няма да е от значение. Огледайте се. Около нас е пълно с хора, които заемат високи постове, само защото са синове и дъщери на някой си. Проблемът е, че техните интервюта за работа не се излъчват по телевизията. Пък и работодателите им не се бият в гърдите, че търсят не външни качества, а талант.

За да приключим с клишето „гласът не е от значение” в „Гласът на България” трябва да се появи и някои бизнесмен със звездни амбиции. Така лансирането му щеше да затвори триъгълника „красота”, „гръб” и „пари”.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимки bTV)

 

3 коментара

 1. Много вярно написано.Но на журито пука ли му от всичко това???
 2. Откога журналистите започнаха да разбират повече от музикантите ???
 3. Мили, Папа… ако си си направил труда да изгледаш предаването ще видиш, че в конкретните два случая повечето професионални коментатори подкрепиха губещите състезатели. Лично аз не мога да си обясня как Миро накара Маестрото да коментира „само това изпълнение”, а после не се вслуша в оценката му и си избра по-слабия вокалист, завършвайки с унизителния коментар „Ти знаеш, че продължаваш”. Откъде знае? А оттам, че преди песента му заяви в прав текст, че ще е новата звезда на България.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Гласът не е важен за „Гласът на България”

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414