Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Смехът като хапче за всяка болест

Е-мейл Печат ПДФ

Има хора, които твърдят, че са открили универсално лекарство, борещо се с болката за минути, а същевременно с това ги прави по-ведри и щастливи. По-интересното е, че магическият лек е безплатен. Не са нужни и много усилия, просто трябва да се посмееш от сърце.

Клубовете по смехотерапия стават все по-популярни у нас. Привържениците им споделят, че след първоначалния шок от предизвиканото кикотене – резултатите се появяват на момента. Имунната система се повишава и организмът се бори успешно с всякакви болести и вируси, а жизнената енергия се покачва. Нараснал е броят на родителите, които след тежък работен ден посещават курсове по смехотерапия, защото така за 15 мин. се справят със стреса и умората и успяват да се презаредят за срещата с децата си.

Друго качество, което развиват учениците по смях е възможността да се справят по-лесно с проблемите. Когато се случи нещо лошо, мозъкът ни блокира и мислите се фокусират само в негативното. Емоционалният тренинг помага за връщането на трезвото мислене и бързото намиране на адекватно решение. Умението да се смееш обаче е най-полезно за преодоляване на всички ежедневни проблеми, които произлизат от паркирането, пазаруването и общуването с хора.

Ветерани в изкуството на смеха са индийците, които са разбрали векове преди учените, че всеки процес в човешкото тяло е свързан със състоянието на психиката. Затова използвайте всеки подходящ момент, за да се посмеете с приятели. Внимавайте обаче, смехът не трябва да е свързан със злоба и грозна подигравка. Негативните емоции изключват полезните му свойства. Ако пък няма с кого и на какво да се посмеете, инструкторите по смях казват, че най-лесно е да се похилите на себе си – пред огледалото. Ако звуците от рода на „ха-ха-ха” ви притесняват, то винаги можете просто да задържите една голяма усмивка, която моментално ще подобри настроението ви. Та нали като щракнете ключа и лампата светва?

fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Смехът като хапче за всяка болест

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414