Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Наръчник по скатаване

Е-мейл Печат ПДФ

Да симулираш работа се оказва истинско изкуство, не по-лесно от това да си винаги перфектен. До такова заключение са стигнали учени в Колумбийския университет. Резултатите от тяхното изследване са полезни както за работниците, така и за шефовете им.

Първото правило на скатаването е „Никога не се задържай на едно място в офиса”. Постоянното движение по коридорите създава впечатление за огромна заетост и енергичност. Ангажираният поглед в монитора е следващият трик. Дългото и задълбочено гледане на екрана предполага възприемането и анализирането на важна информация, докато спокойно си редиш пасианси. Третият номер е „Нека служебната поща прелива от съобщения”. Така се създава впечатлението, че имаш толкова много работа и дори нямаш време да си прочетеш кореспонденцията. Най-висшата и безскрупулна проява на кръшкане е „Преписването на чужди заслуги”.

Психолозите на труда обясняват обаче, че симулирането на работа не винаги е с цел измама. Професионалистите в дадена сфера имат рутината на опита, която им позволява да се справят със задачите си по-бързо. Щом са готови и нямат допълнителен стимул да се трудят извънредно, те започват да имитират ангажираност. От друга страна така си набавят нужните 25% разтоварване от работното време, което да гарантира производителността им и утре. Големите фирми като Google и Pixar осъзнават силата на релакса и предлагат на служителите си база, в която да спортуват или просто да се забавляват. Съдейки по успехите на тези корпорации, тактиката явно работи.

На практика проблемът с кръшкачите не е наш, а на мениджърите, които трябва да мотивират служителите да дават най-доброто от себе си и пълноценно да оползотворяват работното си време. Как обаче да не се изнервиш на колегата ако го видиш, че вместо да изпълнява задачите си, той реди карти и коси Фейсбук ферми?!

fortisimo.eu

 

 

 

 

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Наръчник по скатаване

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414