Фортисимо – това е лично!Момчето си отива!

Е-мейл Печат ПДФ

Момчето си отива!Нямаше как да избегнем клишето в опита си да обобщим всичко изписано в жълтата преса по новината от седмицата, че Тошо Тошев напуска вестник „Труд”. „Лошо е без Тошо”, обявява „Уикенд” и допълва, че тиражът на „Труд” се е сринал.

Най-влиятелният преди ежедневник днес се е срутил като тираж и влияние. В момента вестникът, който в славния си период печаташе по над 300 000 копия всекидневно, върти жалките 56 200 броя, а близо 50% от количествата остават нереализирани”. Така обрисува ситуацията „Уикенд” и застава на тезата на напусналия Тошев, че провалът е в „липсата на професионализъм и морални критерии”.

Дописката изглежда и като реверанс към сочения за бъдещ фактор в медийната групировка на Дилян Пеевски  от страна на седмичника, който също е част от този холдинг. Още повече, че на същата страница е публикуван водещ материал, който разкрива, че Явор Дачков е кръстник на фатално загиналия Георги Боков. Дачков пък е водещо перо на „Галерия”, който открито гони Пеевски за „изкупените на килограм” медии.

Тошо Тошев се прегърна с Пеевски и Доган”, пише по темата „Галерия”. Според информацията журналистът ще издава вестник, финансиран от обръча от фирми около Корпоративна банка. „Още три медии влязоха в информационния консорциум на монополиста Делян Пеевски”. Според отлично запознати източници това са вестник „Торнадо” и „ШОУ” и електронната медия LIVENEWS”. Това ни съобщават от „Галерия” и призовават Комисията за защита на конкуренцията да провери случая.

Самият „ШОУ” избира да стои встрани от горещата тема, но пък продължава атаката си срещу друг медиен бос – Георги Гергов чрез поредното интервю с журналистката Соня Колтуклиева. Разполагащата с поверителна информация от политиката през туризма и медиите Колтуклиева притопля някои стари манджи около Гергов, но и разкрива любопитни подробности. „ШОУ” напоследък изглеждат фиксиран около Гергов и партньора му Андрей Райчев. В последния брой е публикувано и интервю с Красимир Райдовски, който твърди, че съпругата на Райчев – журналистката Виза Недялкова е „първата дама на меките наркотици”.

Момчето си отива, а нас ни се струва, че това е най-добрата възможна новина за дългогодишния редактор на вестник „ТрудТошо Тошев. За какво му е да остава в един обичан от него занаят където правилата се промениха толкова, че читателят вече не е важен. Важно е кой е на мушката на собственика, а редакциите са оперативни военни щабове, замерващи се с думи.

За fortisimo.eu – 22–28.08.2011 г., снимка sbj-bg.eu

 

Лично във Фейсбук


Още от Това е лично

Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още в Глухарче

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Глухарче Глухарче Момчето си отива!

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414