Фортисимо



„Трите мечки” станаха шампион на Шумен в тазгодишното издание на Ариана Аматьорска Лига

Е-мейл Печат ПДФ

„Трите мечки” станаха шампион на Шумен в тазгодишното издание на Ариана Аматьорска ЛигаФутболният отбор на „Трите мечки” стана шампион на Ариана Аматьорска Лига в Шумен, побеждавайки на финала „Ел Дорадо” с 1:0. Новият първенец си извоюва правото да представи Шумен в заключителния финален турнир на Ариана във Варна между 2 – 4 септември.

Там отборът на „Трите мечки” ще се изправи срещу останалите областни финалисти от Ариана Аматьорска Лига в директен спор за голямата награда на Ариана – мач срещу шампиона на България Литекс.

„Трите мечки” станаха шампион на Шумен в тазгодишното издание на Ариана Аматьорска Лига

Решителният мач за титлата в Шумен протече напълно равностойно, но голът на „Трите мечки” бе моментът, с който триумфира като шампион на града. Спорът между двата тима се превърна в истинска атракция за публиката, с доста красиви, но и оспорвани моменти. Областният управител на Шумен Димитър Александров награди отборите, класирали се на първите три места в турнира. Футболната звезда Александър Димов връчи индивидуалните награди. На трето място завърши отборът на „Клетката”. Поради многото контузени футболисти в тима на „Механа Тракия“, не се осъществи малкият финал. Със сребърните медали се окичиха „Ел Дорадо”, а купата и златните медали на шампионите бяха връчени на „Трите мечки”.

„Трите мечки” станаха шампион на Шумен в тазгодишното издание на Ариана Аматьорска Лига

Организаторите от Ариана бяха предвидили и четири индивидуални награди за най-добър вратар, голмайстор, феърплей на турнира и най-добра съдийска двойка. „Най-добър голмайстор” на турнира стана Михайл Денчев от състава на „Ел Дорадо“. За „най-добър вратар” бе определен Ивелин Иванов от „Ел Дорадо”, за най-много чисти мрежи в състезанието. Наградата за „феърплей” получи Росен Симеонов (вратар) от състава на „Механа Тракия” Отличието се присъжда за най-коректна и честна игра в състезанието. „Най-добра съдийска двойка” стана тандемът Николай Генов и Асен Гогов.

Мачовете от Ариана Аматьорска Лига се превърнаха в истински спортен празник за любителската футболна общественост в града. Над 2 500 зрители наблюдаваха амбицираните за победа отбори, които показаха огромно желание за игра.

„Трите мечки” станаха шампион на Шумен в тазгодишното издание на Ариана Аматьорска Лига

По бреме на турнира се игра и демонстрационен мач между журналисти, в който колегата Иван Капралов отбеляза 2 гола.

Турнирът Ариана Аматьорска Лига в Шумен бе 9-тото последно състезание от поредицата регионални срещи в рамките на непрофесионалното футболно първенство на Ариана. Девет български града излъчиха своите шампиони и финалисти в периода май-август 2011 г. Всичките 16 призьори започват след една седмица решителната борба за определяне на тазгодишния голям шампион на Ариана. Най-добрият сред най-добрите ще получи своята награда – приятелски двубой срещу шампиона на България Литекс, на 4 септември, когато българската спортна общественост ще наблюдава спектакъла между най-добрият аматьорски отбор на България и най-добрият професионален тим.

„Трите мечки” станаха шампион на Шумен в тазгодишното издание на Ариана Аматьорска Лига

Тази година освен уникалната награда – футболен мач срещу Литекс, Ариана отправя и друго предизвикателство към футболистите аматьори. По време на финалния турнир в морската столица най-продаваната бира ще предостави възможността на един аматьор сред всички отбори-победители в съответните градове да стане част от професионалистите. Талантът на турнира ще изкара няколкоседмичен пробен период в лагера на Литекс. Той ще бъде избран на базата на специфични критерии, с тристранно гласуване от представители на БФС, Ариана Аматьорска Лига и Литекс.

„Трите мечки” станаха шампион на Шумен в тазгодишното издание на Ариана Аматьорска Лига

Регионални шампиони в Ариана Аматьорска Лига за 2011 г. са отборите на „Ел Галактикос” (Стара Загора), „Даковците” (Плевен), „Рай-Комерс” (Пловдив), „Клетката” (София), „Бенефис 2011” (Благоевград), „Дунав 2010” (Русе), „Силвър Клуб“ (Бургас), „Пикадили” (Варна), „Трите мечки” (Шумен).

По време на турнира се игра и демонстрационен мач между журналисти, а колегата Иван Капралов вкара два гола.

По време на турнира се игра и демонстрационен мач между журналисти, а колегата Иван Капралов вкара два гола.

fortisimo.eu

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Още от Това е лично

    You are here: Home ГАЛФ ГАЛФ „Трите мечки” станаха шампион на Шумен в тазгодишното издание на Ариана Аматьорска Лига

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414