Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Суетата при мъжете е опасна

Е-мейл Печат ПДФ

Суетата при мъжете е опаснаКакво става с тези мъже? Та те вече са по-суетни и от жените”, често се възмущава една приятелка. Чували сте подобни констатации, сигурен съм. А вероятно сте ги правили и Вие.

Стремежът към добър външен вид и мускулесто тяло е цел номер едно за почти всеки мъж. Повечето са готови дори да поемат сериозни рискове, за да се харесат в огледалото.

Да си слаб и мускулест – това е съвременният идеал за мъжката фигура. Той обаче не се постига никак лесно. Нужни са часове усилия в залата, които застрашават целостта на ставите, мускулите и сухожилията – ако упражненията не се изпълняват правилно. Не бива да подценяваме и опасността от хранителните добавки, най-вече тези, които са купени на черно. Има обаче още една опасност, която остава на заден план, но пък е изключително важна. Все повече мъже си причиняват хранителни смущения, които до момента бяха характерни предимно за жените. От 10 до 15% от пациентите с анорексия и булимия в световен план са мъже. И ако слабителните средства и маниите по диети причиняват такива хранителни проблеми при жените, то виновник номер едно при господата е спортът. Или по-скоро хранителните злоупотреби около него. Крайностите, които редица суетни мъже предприемат, често късат възможността им за бъдещи тренировки безвъзвратно. Точно тук се крие нарцистичната ирония.

Суетата при мъжете е опасна

Диетолозите контатират, че все повече деца стигат до подобни състояния. Дори такива, които не са навлезли още в пубертета. Едни искат просто да са по-слаби, а други искат по-релефни мускули. Проблемът е, че слаботата увлича, ако едно дете тренира спорт, разчитащ на бързина и гъвкавост. По-малкото килограми първоначално гарантират бързина и ловкост за играча. Но този положителен ефект трае кратко. Следва по-бърза умора, по-бавно възстановяване, а не рядко точно този период отключва заболяването анорексия.

Децата имат бърз метаболизъм и могат без чак толкова големи усилия да изгорят 2 – 3 кг. Проблемът е, че лесно привикват към отслабването и понякога родителите се оказват в положението на безпомощни наблюдатели.

Суетата при мъжете е опаснаИма и други проявления на така наречения Адонисов комплекс. Той се свързва с последователите на Дейвид Бекъм, които тренират ежедневно във фитнеса. Не искат огромни мускули, а релефно и слабо тяло. Бекъм е превърнат в рекламна емблема на силния мъж, който може да бъде оценен само ако поддържа на ниво външния си вид и държи излишните килограми настрана. Това разбиране е просмукано дори в пазара на труда. Специалистите по „Коучинг и бизнес моделиране” обясняват, че слабите маркетингови специалисти лесно получават работа, защото добрият им външен вид е гаранция за упоритост и самоконтрол.

Приятната визия не е порок, но тя не бива да е фикс-идея. Всеки бъдещ Адонис трябва добре да осъзнава въздействията на хранителните добавки, които приема, и да се пази от ментета. В никакъв случай да не поставя тялото си на диети, изолиращи мазнините. Те, например, помагат за усвояването на полезните вещества в зеленчуците. Паралелно с това е задължително да се постави граница във фитнес залата, защото опасността от контузии и наранявания е огромна.

За fortisimo.eu – Симо (снимки diabeticdietsnews.com, 1st-fashions.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Суетата при мъжете е опасна

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414