Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


FSB Symphony: Бог им позволи

Е-мейл Печат ПДФ

FSB Symphony: Бог им позволи

Преди дни пътувах до Пловдив, за да присъствам на концерта на легендарната ФСБ със Симфоничният оркестър на пловдивската държавна опера и Ансамбъл „Тракия”, наречен FSB Symphony. Сигурна съм, че това е едно от най-големите музикални събития в България за тази година. Изобщо не преувеличавам и не се съмнявам в това.

ФСБ за пореден път показаха, че са музиканти от световна величина. Домакин на този празник беше Античният театър в Пловдив. Не знам колко души имаше на това магическо място, може би 3 000, може би повече, но това едва ли има толкова голямо значение.

FSB Symphony: Бог им позволи

Важното е, че Античният театър едва побра желаещите да видят и чуят любимите си музиканти. Доста преди началото на концерта публиката обикаляше уличките на стария град, за да чуе репетициите. Концертът беше изумителен. Всичко беше на нивото, с което групата винаги се е представяла. Изключителен саунд, изключителна визия, изключителна музика и изключително място. Изключително преживяване, зад което се крие изключителен труд.

FSB Symphony: Бог им позволи

Няма да се впускам в подробности за спонсорите, като истински професионалисти музикантите благодариха на всеки, който е дал приноса си този празник да се случи.

FSB Symphony: Бог им позволи

Времето и Бог лекичко се пошегуваха, както с музикантите, така и с публиката и на два пъти започваше дъжд, сякаш, за да тръгне всичко по вода. Съвсем в началото на концерта се разрази почти буря и след много горещия първи ден на септември небето се изля, за да разхлади всички. С присъщото си чувство за хумор Румен Бояджиев поздрави публиката, призова към търпение и обеща, че до към 2 след полунощ, ако се налага, лека полека ще чуем всички песни, които са ни приготвили ;)

FSB Symphony: Бог им позволи

След поредното спиране, отново заради дъжда, Иван Лечев също поздрави публиката, сподели, че неговият баща (професор Боян Лечев – цигулар) сигурно гледа от небето и много се гордее с него. Благодари и на Бог, който „май ще позволи този концерт да стане реалност”.

FSB Symphony: Бог им позволи

20 песни, много точно подбрани, прекрасно изпълнени, перфектно озвучени. Истински фурор настъпи когато на сцената се събраха Симфоничният оркестър на държавната опера, ансамбъл „Тракия” и ФСБ.

FSB Symphony: Бог им позволи

FSB Symphony за мен беше едно невероятно събитие, което всеки който е преживял там, в Античния театър на Пловдив, няма да забрави никога. Убедена съм, че всеки човек от публиката прие това музикално събитие като личен подарък.

FSB Symphony: Бог им позволи

Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев и гост музикантите: Борислав Бояджиев – перкусии, Стефан Цеков – барабани, Ивайло Звездомиров – бас и Николай Копринков – китара, свириха и пяха изключително. Аплодисментите, които получиха също бяха изключителни.

FSB Symphony: Бог им позволи

Аз лично никога досега не съм чувала Румен Бояджиев да пее толкова вълнуващо, толкова разкъсващо сърцето. Както той самият каза – този спектакъл е една реализирана мечта на групата. Имах чувството, че той и колегите му, всички музиканти на сцената подаряват този концерт не само на Пловдив, а на цяла България. Въпреки времето, въпреки дъжда, Бог им позволи

FSB Symphony: Бог им позволи

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

1 коментара

 1. Бях развълнувана,очарована,въодушевена.И тъкмо си мислех и споделях как само за тези хора не съм чула една крива дума и попаднах на профила на Петър Славов във фейсбук.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично FSB Symphony: Бог им позволи

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414