Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


„Световен фестивал на анимационния филм“ – град Варна

Е-мейл Печат ПДФ

„Световен фестивал на анимационния филм“ – град ВарнаСедмият Световен фестивал на анимационния филм Варна 2011 получи подкрепата на обществените институции. „След колебливия старт на финансирането на фестивала се оказа, че анимацията липсва на много хора в България и ситуацията се промени.

Първоначален тласък ни даде финансовата и морална подкрепа на кмета на град Варна Кирил Йорданов, в последствие на Националния филмов център и накрая решението на кабинета да финансира фестивала по приоритетната европейска комуникационна стратегия „Представяне на културното многообразие на Европейския съюз”. Това заяви Анри Кулев – организатор и вдъхновител на възобновения VII Световен фестивал на анимационния филм на пресконференция вчера.

Той каза още, че възстановяването на анимационния форум в морската ни столица става факт и благодарение на меценатската подкрепа на бизнеса, който “милее за културата на България”. Наградният фонд на фестивала надхвърля 20 000 € и е осигурен от фирми като Български морски флот, Нов български университет, „Кобина” ООД, Домейн Бойяр, Fox TV, Динакорд и много др.

Българското участие в конкурсната програма на кино форума, който ще се проведе в периода 08-12 септември 2011 г. във Фестивален и конгресен център Варна, е с 6 филма. Те ще се борят за наградите на журито. По думите на Анри Кулев от сдружение „Световен фестивал на анимационния филм” международната селекционна комисия е избрала филмите:

1. „Септември”, Стоян Дуков
2. „Anna Blume”, Весела Данчева
3. „Фарът”, Велислава Господинова
4. „Извънснежните”, Марина Русинова
5. „Жомео и Рулиета”, Стоян Дуков
6. „Мога да виждам”, Стоян Петров

„Световен фестивал на анимационния филм“ – град Варна

Голяма група от български филми участва в престижната панорамаНай-доброто от света”.
22 години по-късно посетителите на възобновения Световен фестивал на анимационния филм във Варна отново ще могат видят над 100 часа рисувани филми – най-доброто от българската и световна анимация.

Българските и детските програми на седмия Световен фестивал на анимационния филм Варна 2011 ще бъдат с вход свободен. Организаторите от сдружение „Световен фестивал на анимационния филм“ са предвидили над 12 часа рисувано кино за най-малките любители на анимацията. От 8 до 12 септември 2011 г. във Фестивалния и конгресен център (ФКЦ) Варна зрителите ще имат шанса да посетят безплатно и ретроспективните прожекции на големите български аниматори, изброени по-горе, както и програма in memoriam с най-доброто на незабравимия Доньо Донев.
Билетите за платените програми на фестивала се продават на цена 6 лв. за една програма, на касите на ФКЦ, от 11:00 до 21:00 ч - всеки работен ден, и от 10:30 до 21:00 ч - в събота и неделя.

Организаторите дават възможност за абонаментно закупуване на билети – 15 лв. за целодневен билет и 50 лв. за всички прожекции по време на фестивала.

„Световен фестивал на анимационния филм“ – град Варна

Откриването на фестивала на 08 септември 2011 г. ще даде начало и на 3 изложби с комикси пред Фестивален и конгресен център Варна:

• изложба Европейски комикс: „Европейци гледат европейци” – пред ФКЦ
• изложба „Комикс” – Боривой Довникович-Бордо – пред ФКЦ
• изложба „Комикс” – Константин Витков, Даниел Атанасов – пред ФКЦ

Световния фестивал на анимационния филм е биеналe и следващото му издание ще бъде през 2013 г. Догодина организаторите имат амбициозната цел да организират форум, изцяло посветен на студентското анимационно кино, по същото време и на същото място във Варна.

За fortisimo.eu - Серхио Давила, Агенция ПРИМА

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично „Световен фестивал на анимационния филм“ – град Варна

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414