Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


За къде сме се разбързали?

Е-мейл Печат ПДФ

За къде сме се разбързали?Понякога има странни дни и часове в живота ни. Тогава светът минава около теб на забавен кадър. Все едно невидима ръка преминава над главата ти, успокоява те и гледаш на всичко около теб с други очи. Не бързаш. За никъде и за нищо. Успокояваш се и се замисляш над много неща, които иначе забързаното време не ти позволява.

Днешният ден ми даде такъв момент и вярвам, че това изобщо не е случайно.

По ред причини се наложи аз и моя син да останем известно време на едно от най-натоварените кръстовища в града ни. Преди това потичахме, бързахме и изведнъж се наложи просто да останем там, до кръстовището за 10-15 минути. Отначало в главата си прехвърлих няколко сценария как да прекараме това време, но после се отказах от плановете и бързането и реших кротко да седнем на оградата на близката банка и просто да постоим и погледаме колите и кръстовището. Светофарите и забързаните коли са интересна гледка за всяко момче и моето малко дяволче започна да брои - една, две, три… бяла, зелена, такси… чейвена… Мамо, този не спазва… пак бяла, червена, чейна… линейката бъъзо бяга, мамооооо… този от пътната помощ ли е…

Спрях да слушам в един момент. За мен времето спря. Хаосът и звуците замряха. Само ръката ми стискаше малката ръчичка. Както винаги, дори да не е много възпитателно, дори да не е много педагогично… Ще го държа за ръка докато мога и докато ми позволява.

Той ме върна обаче, там на кръстовището. Заслушах се в градския предиобеден шум. Нормален шум като на всяко кръстовище, само че не… През секунди долетяваха клаксони на коли, по-къси и по-дълги, изнервени и изнервящи, писъци на спирачки, гневни реплики от отворените прозорци. Това е голямо натоварено кръстовище със светофар. Кой и за какво свири с клаксона си, защо крещи така от прозореца си, защо така безумно форсира двигателя си, защо като аларми свистят спирачките. Има светофари. Работят. Отчитат минути и задават правила. Какво толкова?! Кое му е толкова сложното и нервното?! За къде сме сме разбързали? Защо сме се толкова изнервили? Защо сме се взели толкова насериозно?!

За края си ли бързаме толкова, по дяволите…

за fortisimo.eu - Нели Русева (снимка: pavel-yanchev.blogspot.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично За къде сме се разбързали?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414