ФортисимоПодмладяване с топъл парафин

Е-мейл Печат ПДФ

Подмладяване с топъл парафин

Лесна и приятна, процедурата свлича „старата кожа” от ръцете. Ръцете казват много за една жена. Дори маникюрът да е изряден, дланите не могат да скрият годините, нито загрубяването им от домашна работа, лющенето и зачервяването от студа през зимата. Но те също имат своят anti age шанс.

Следващият път, когато отидете на маникюр, непременно поискайте да им направят парафинова вана. Това е процедура, която вече се предлага в доста козметични салони, отнема двайсетина минути, но дарява ръцете с младост за седмици.

В началото върху ръцете се нанася колагенов крем, съдържащ витамини, след което ги отпускате до китките за няколко минути във ваничка със затоплен парафин, допълнително обогатен с етерични масла. След изваждането на ръцете от ваничката парафинът се стяга в нежен слой около дланите и пръстите и образува „ръкавички”, върху които се слагат меки ръкавици, за да се получи загряваш компрес. Следват 20 минути блаженство.

След отстраняването на парафина ставате свидетели на инстинско чудо – зачервяването, напукването и лющенето са изчезнали, а кожата на ръцете е мека, гладка и сияеща.

Парафиновата грижа за кожата на ръцете е една от най – приятните и в същото време ефикасни процедури в козметологията. Нежната топлина въздейства върху видимите дефекти още докато се разлива по кожата. Освен очевидния козметичен и подмладяващ ефект, който настъпва веднага, парафиновата вана оказва и лечебно действие и то по три направления – топлинно, механично и химическо.

Топлият парафин засилва обменните процеси и образуването на биологични активни вещества. Парафинотерапията е горещо препоръчвана от лекари и физиотерапевти, особено при артрит, тъй като намалява болките и сковаността в засегнатите стави и стимулира притока на кръв към тях.
Поглезете ръцете си веднъж в месеца с парафин и освен младост и красота ще ги предпазите от възпаления на ставите.

Рубриката „Красива и здрава” е съвместен проект на fortisimo.eu и козметичен център "Енигма"

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Красива и здрава

  Популярно от Красива и здрава

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Красива и здрава Красива и здрава Подмладяване с топъл парафин

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414