Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Съвети за ученици от втора смяна, които искат по-големи мускули

Е-мейл Печат ПДФ

Съвети за ученици от втора смяна, които искат по-големи мускулиВсе повече ученици посещават фитнес залите. През ваканциите е лесно да се спазват тренировъчните програми. В учебно време обаче е значително по-трудно да се следват спортните предписания.

Точно заради това в няколко публикации ще обясня, кои са най-подходящите методи за трениране по време на учебната година.

Започваме темата с варианта: ученик от втора смяна, който иска да покачи мускулната си маса.

Метаболизмът е интензивен в сутрешните часове. Тогава е най-подходящото време за топене на мазнини и най-неподходящото за трупане на мускули. Съвсем спокойно обаче можете да преодолеете телесните капризи. Трябва само да спазвате няколко основни правила:

1. Тренировките трябва да започват поне един час след като сте отворили очи. Ако искате да спортувате рано, то трябва да ставате още по-рано.

2. Задължително е обаче да спите поне 7 часа. Добре си правете сметката, защото ако пропуснете тези две правила, то няма смисъл да стъпвате в залата.

Сутрешната тренировка за маса може да бъде много по-кратка и компактна. По време на 7-часовия сън мускулите Ви са генерирали достатъчно енергия, за да се подложат на една оптимизирана програма. В същото време ранните дейности във фитнеса не се влияят от дневната училищна умора. Тя със сигурност ще Ви настигне, ако тренирате следобед. След сутрешната тренировка на мускулатурата й предстои към 12 часа хранене и растеж. Ако спортувате в по-късните часове от деня, това време ще се намали значително.

Друг плюс е, че в началото на деня фитнес залите са сравнително празни и винаги има свободни уреди и тежести. Това допълнително ще оптимизира престоя Ви в спортния център. Трябва обаче да знаете, че сутрешните тренировки изискват много строго следене на времето за почивки. Това изключва възможността за сладки приказки с ранобудни приятели в залата.

Ако спортувате рано, то не може да минете без хранителни добавки. Те се пият задължително преди и след тренировка. Суплементите ще направят посещението Ви във фитнеса толкова ефективно, колкото ако сте го оставили за следобед.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимка totallyhighschool.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Съвети за ученици от втора смяна, които искат по-големи мускули

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414