Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Плацебо баланс те стиска за китката

Е-мейл Печат ПДФ

Плацебо баланс те стиска за киткатаТочно когато си мислих, че манията по силиконовите гривни Power-Balance е отминала по редица телевизионни канали започнаха агресивно да се въртят реклами на магическите им способности.

Видиш ли, ако носиш такъв „ластик” с холограмна лепенка на него, човек не може да ти наруши баланса, колкото и да те бута. Да, бе!

Едно е да вярваш, че гривничката може да балансира енергиите в тялото ти, друго е да очакваш, че нещо толкова незначително може да те превърне в Рамбо. Но ако слушаш търговците, то ще чуеш, че освен всичко друго Power-Balance аксесоарите те правят по-смел, пъргав и силен.

Плацебо баланс те стиска за китката

Виждал съм такива гривни на ръцете на поп звезди (Мария Илиева), на спортисти (Роналдо) и редица български депутати. Ясно е, че тук си говорим за очевидна шарлатанщина! Та в тези украшения няма нито едно вещество, което да взаимодейства по някакъв начин с човешкото тяло. А въпросната холограма си е чист стикер с няколко пласта (като тези в дъвките), през които прониква светлината. Нищо повече. Тези блестящи кръгчета нямат нищо общо с истинските холограми. Но пък дори и най-големите скептици и практици трябва да признаят, че тези гривни могат да помогнат за „баланса на енергиите” и то чрез плацебо ефекта.

Плацебо баланс те стиска за китката

Миналата година изследване в университета в Кьолн показа, че всеки талисман може да повиши жизнените сили на човек, стига той да вярва, че предметът му въздейства. На това разчитат и притежателите на гривните Power-Balance. От това се възползват и производителите, които не спират да изтъкват факта, че имали милиони доволни клиенти. По този начин провокират нови милионни продажби, вариращи в цени от 1 до 60 долара за един брой от магическа гривна. Та нали Си Ен Би Си обяви украшението за „спортен продукт на 2010 г.”? Това си е истинска гаранция за качество.

Не знам как все още не са се сетили да почнат да тръбят, че най-добрият баланс на енергии се постига ако сложиш гривни на ръцете, краката и врата. А като се замислиш какъв потенциал има идеята за Power-Balance диадема или наушници – все пак идва зима.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Плацебо баланс те стиска за китката

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414