ФортисимоГосподарките получават по-малко секс

Е-мейл Печат ПДФ

Господарките получават по-малко сексОказва се, че не си е работа да сте от жените, които обичат да контролират всичко в живота си, включително и мъжа си. За това алармират от vesti.bg.

Американско изследване твърди, че властните съпруги, които взимат решенията вкъщи, трябва да чакат 100 пъти по-дълго за ласки от тези, които вършат задачите съвместно с партньора си. Сред решенията, които е препоръчително да се вземат от двойката, са определянето на ежедневния и седмичния бюджет, пазаруването на храна, посещенията на приятели и уреждането на час при лекаря. Все отговорности, които не са сред най-любимите на мъжа.

Учените изследвали жени в шест африкански страни, където ролите са ясно определени - те или се грижели изцяло за домакинството или взимат решенията заедно със съпруга си. Изследователите отбелязали нивото на вземане на решения, след което го сравнили със разказите на жените за сексуалните им отношения.

Било установено, че съществува ясна връзка между споделянето на домакинските задачи и количеството секс. Жените, които обичат да властват в домакинството, може да поемат контрола и в спалнята, защитавайки "сексуалните си права", отбелязват учените.

„С увеличаването на решенията, по които жените имат последната дума, интервалът от време между сексуалните актове също нараства между три и сто пъти. Колкото повече решения взема жената сама, толкова по-малка е вероятността да прави секс и толкова по-дълъг е интервалът от последния сексуален акт”, казва един от авторите на изследването проф. Мишел Хиндин от университета Джонс Хопкинс в Балтимор.

Всъщност има и друга логика, която обяснява феномена с господарката, която получава по-малко секс. Ако тя е отговорна за всички решения в къщи, в края на работния ден ще е толкова изморена, че единственото нещо, което ще иска да гушне, е възглавницата.

А вие как мислите? Има ли връзка между това жената да „носи панталоните” вкъщи и получаването на ласки и секс от мъжа й?

fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Сексът и градът

  Популярно от Сексът и градът

  Реклама

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Сексът, градът и още нещо

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът Господарките получават по-малко секс

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414