Фортисимо

Глобалното село

 

„Покривката” фантом на Мерилин

Немското студио Graft Architects, вдъхновено от теорията на Футуризма, създаде „покривк...

 

Да ти избяга супата

Колко и трябва на една купичка, за да се превърне в уникален съд за сервиране на с�...

 

Звезди носят руски униформи

Смесването на минало и настояще става все по-модерно в изкуството. Гаранция за вн...


Звезди пътуват през вековете

Е-мейл Печат ПДФ

Погледнете сериозно на тази информация. Тя е съвсем реална, не произлиза от рекламни материали за предстоящ филм на Никълъс Кейдж. Доста американски сайтове пропищяха, че известният актьор бил безсмъртен вампир.Погледнете сериозно на тази информация. Тя е съвсем реална, не произлиза от рекламни материали за предстоящ филм на Никълъс Кейдж. Доста американски сайтове пропищяха, че известният актьор бил безсмъртен вампир.

Истерията се заформи след като в аукциона eBay беше пусната снимка от 1870 г., за която позира мъж от Бристол, щата Тенеси. Потресаващо господинът, който трябва да е покойник отдавна, носи повечето специфични черти на холивудския актьор.

Звезди пътуват през вековете

Фотосът е открит в албум със спомени от гражданската война в САЩ. Странното е, че в книгата присъстват имената на всички мъже, а единствената анонимна снимка е тази на двойника на Кейдж. Та, оттук произлиза идеята, че Никълъс е вампир. Успокойте се, бе американци. Звездата от „Съкровището” остаря пред очите ни, пък и определено сме го виждали на дневна светлина.

Въпреки че продавачът на мистичния фотос се кълне в неговата автентичност, към стоката не са приложени никакви сертификати. Вероятно купувачът на снимката ще трябва сам да извърши проверката.

Това обаче не е първият път, в който звездни лица изскачат от миналото.

От години музеят на изкуствата Стадел във Франкфурт се радва на огромна популярност, след като изложи портрет на „млад мъж” от 1650 г., който изумително прилича на Кралят на поп музиката Майкъл Джаксън. Автор на бароковата творба е Барет Фабрициус.

Звезди пътуват през вековете

Изкуствоведите са изненадани от оформените вежди, които не са били нещо обичайно през 17 век. Още повече, че „младият мъж” притежава характерната за Краля трапчинка на брадичката и специфичните бакенбарди. Приликата в очите, носа и ушите също е плашеща, а ако се загледате внимателно, моделът има къдрава плитка, преметната на  лявото рамо. Страшно, а?

Тази картина впечатлява дори семейството на Майкъл и поражда теорията, че с лунната си стъпка творецът може и да е пътувал през времето (виж още: Теория на конспирацията: Други гости от бъдещето). Всъщност това с времето е вярно, но в обратна посока. Можете ли да си представите бъдеще без музиката на Джаксън?

Визуалните превъплъщения на Майкъл обаче датират още в годините преди Христа. Египетски бюст на жена от преди 3 хил. години, изложен в музея Филд в Чикаго, също прави редица препратки към певеца. Посетителите на изложбата се шегуват, че носът на каменната статуя също изчезва – точно като на покойния изпълнител.

Звезди пътуват през вековете

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимки bild.de, theworldsbestever.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.

  Оптика Димакс ЕООД, гр. Шумен, ул. Цар Освободител 147 тел. 054/878171, 0889954982 – Очен кабинет, контактни лещи, стъкла, рамки, слънчеви очила, аксесоари.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Избори 2011

  Хороскоп

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Звезди пътуват през вековете

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414