Фортисимо

Глобалното село

 

„Покривката” фантом на Мерилин

Немското студио Graft Architects, вдъхновено от теорията на Футуризма, създаде „покривк...

 

Да ти избяга супата

Колко и трябва на една купичка, за да се превърне в уникален съд за сервиране на с�...

 

Звезди носят руски униформи

Смесването на минало и настояще става все по-модерно в изкуството. Гаранция за вн...


Очакваха iPhone 5, а се появи iPhone 4S

Е-мейл Печат ПДФ

Очакваха iPhone 5, а се появи iPhone 4SВинаги съм казвал, че най-големият проблем на човечеството се нарича „очакване”. Медиите шумно огласиха, че на 4 октомври Apple ще представи нов проект, свързан с iPhone. А някак си светът реши, че се задава iPhone 5.

Малко преди конференцията няколко технологични сайта обявиха, че са се свързали с компанията на Стив Джобс откъдето са им казали, че такова чудо като iPhone 5 няма. Все още. Да, ама не… хората си чакат новото поколение смартфон и дори обсъждаха „неговите преимущества” – като скрита куаярти клавиатура.

Въпреки че очакванията подминаха предварителните съобщения с апатичната констатация „Глупости!”, те все пак се сблъскаха челно с реалността. Това стана минути след края на конференцията снощи, когато социалните мрежи се наводниха с изказвания „iPhone 5 се оказа iPhone 4S”.

Уж сме в състояние на световна финансова криза, а броят на телефоните iPhone 4 около мен прогресивно нараства. И като се замисля… толкова много хора се вълнуват от „следващото поколение”. Вероятно, за да си го купят… Знам ли?

Не че аз не бих се зарадвал на нов модел. Ама не заради споменатата причина с покупката. Просто новият ще подбие леко цените на стария и току виж съм се отървал от „морално остарялата” Тройка, която всъщност ми върши перфектна работа ;)

Сравнете цените с тези на родния пазар ;). Снимка: Ройтрес

И след като поговорихме за психология и маркетинг, да вземем да се спрем и на нововъведенията в обявения снощи модел 4S. Във външния вид промени няма. Процесорът обаче е двуядрен (А5), същият, който дава живот на таблета iPad 2. Подобрения има при живота на батерията, един от най-сериозните недостатъци на предходните смартфони. iPhone 4S е и с нова камера, която прави снимки с 8-мегапиксела (3264 x 2448 резолюция). Плюс това „фотоапаратчето” би трябвало да се справя и с по-ниската осветеност. Стане ли въпрос за видео – тук записът е в FullHD - 1080p.

S моделът преодолява и с проблемите при загубата на сигнала заради твърде сериозната хватка на ръката. Сигурността на разговора или интернет връзката се гарантират от допълнителна антена.

Най-голямата иновация е така нареченият асистент Siri. Програма, която използва изкуствен интелект, за да приема гласови команди. Ама не само „Набери мама”. С него може да се настройва алармата, да се търси информация в мрежата и така нататък. Siri ще има пълен достъп до Wikipedia и Wolfram Alpha и дори ще успява да превръща говор в текст.

Всичко е много хубаво, но така и не разбрах кога iPhone 4S ще стигне до Европа. Вероятно ще се опитат да го лансират като най-желания коледен подарък.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимка Ройтрес, investor.bg)

 

1 коментара

  1. Може би увеличаването на бройките от този телефон около теб се дължи и на хубавата цена, на която Глобул го пусна. Все пак няма друг апарат с 400 лева отстъпка от свободната цена!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.

Оптика Димакс ЕООД, гр. Шумен, ул. Цар Освободител 147 тел. 054/878171, 0889954982 – Очен кабинет, контактни лещи, стъкла, рамки, слънчеви очила, аксесоари.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Избори 2011

Хороскоп

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Очакваха iPhone 5, а се появи iPhone 4S

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414